Харківський ліцей №27 показав кращий результат із ЗНО в Україні
22 червня 2018 14:47 Освіта
Харківський ліцей №27 показав кращий результат із ЗНО в Україні Випускники Харківського фізико-математичного ліцею №27 отримали 15-ть 200-бальних результатів із зовнішнього незалежного оцінювання.

Як зазначили в Департаменті освіти, жодна школа України не досягла такого високого результату.

Директор фізико-математичного ліцею Юлія Єременко повідомила, що серед 64 випускників навчального закладу - 15 учнів отримали 200 балів з математики, фізики або хімії, з них троє отримали 200 балів з двох предметів - математики і фізики. Серед таких учнів - призери міжнародних олімпіад, члени національних збірних України.

За словами директора, у учнів 10-11 класів - дев'ять уроків математики і шість уроків фізики на тиждень. На досягнення дітьми таких високих результатів із ЗНО впливають кілька факторів.

«Це і працьовитість і рівень знань самих дітей, і підтримка батьків, педколективу, це і матеріальна база для підготовки, система роботи, співпраця з вишами, зокрема, з Харківським національним університетом імені Каразіна. Система підготовки учнів у місті, матеріальна підтримка вчителів, які цим займаються. За результативну підготовку дітей до інтелектуальних конкурсів вчителі отримують доплату до зарплати», - зазначила Юлія Єременко.

Ліцеїсти кажуть, що проходили пробне тестування і в цілому не потребували додаткових уроків. Наприклад, Іван Рідкокаша, який на 200 балів здав і математику і фізику, стверджує: «Ходив до школи, навчався, вивчився і здав два предмети на 200 балів. З математики і фізики, напевно, все життя вчився на «відмінно». Тяга до цих наук, ймовірно, від тата, тато - інженер».

Найскладнішим завданням з математики Іван Редкокаша назвав одну задачу, але вона, за словами ліцеїста, не була нерозв'язною, а з фізики всі завдання здалися легкими. Юнак планує вступати до Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а в майбутньому хоче працювати за кордоном.

Роман Сарапін - ще один ліцеїст, який також здав математику і фізику на 200 балів, планує залишитися в Харкові і вступати на факультет математики та інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Він планує займатися наукою і вести гуртки для ліцеїстів, які сам відвідував.

«Я думаю, що вдасться вступити, бо у мене хороші бали по ЗНО, плюс є бонус, що я потрапив на Міжнародну математичну олімпіаду. За ЗНО я припускав, що може бути 200 балів. Я дивився попередні ЗНО і розумів, що у мене вийде не допустити велику кількість помилок. Тестування не викликає особливих складнощів для випускників ліцею. У школі ми вивчали більше, ніж потрібно для ЗНО, пару раз написали тренувальне тестування, і цього було цілком достатньо», - розповів Роман Сарапін.

Всі ліцеїсти висловили подяку своїм учителям. Роман Сарапін сказав, що його викладачам з математики вдалося зробити головне - прищепити любов до цього предмету, щоб математика стала частиною життя, коли у вільний час обговорюєш завдання з друзями.

Учитель фізики Ілля Гельфгат викладає в ліцеї вже понад 40 років. Каже, що його уроки - звичайні, але він намагається дати дітям цікаві завдання. Головне, потрібно показати, що розумним бути престижно, щоб в суспільстві не було установки, що ботаніком бути непристойно. А мотивувати дітей потрібно не чим іншим, як самої наукою.

На питання про те, як вдається виховати таких розумних дітей, Ілля Гельфгат відповів: «Напевно, починається все з генетики, значною мірою, такими вони народилися. Дитина, яка добре знає предмет, розумна дитина завжди має шанс скласти ЗНО на 200 балів. У нас не настільки складні тести з ЗНО. Я можу сказати, що діти не змінюються, змінюється наше життя».

За словами вчителя, більшість талановитих дітей налаштовані залишитися жити і вчитися в Україні, але для цього потрібно, щоб нормально працювали виші, було високотехнологічне виробництво. «У Харкові є наука і є багато розумних дітей, талант яких затребуваний у всьому світі», - підкреслив учитель фізики.

Зазначимо, що Харків посів друге місце після Києва в результативній таблиці зовнішнього незалежного оцінювання. Харківські школярі отримали 31 максимальний результат із ЗНО (Київ - 42). З них 25 дітей - учні загальноосвітніх навчальних закладів Харкова, двоє - учні обласної школи-інтернату «Обдарованість». Серед міських випускників - четверо отримали 200 балів з двох предметів (три випускники фізико-математичного ліцею №27, ще один - Харківської гімназії №47). Всього таких дітей в Україні - 12.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини