Харківський інститут імені Ситенка святкує 110-річчя
04 жовтня 2017 16:24 Медицина
Харківський інститут імені Ситенка святкує 110-річчя Святковий захід, присвячений 110-річному ювілею Харківського інституту патології та суглобів ім. професора М. І. Ситенка, пройшов сьогодні, 4 жовтня, у Харківській філармонії.

4 жовтня виповнилося 110 років від дня заснування інституту патології хребта і суглобів. За цей час медичний заклад пройшов шлях від маленької вузькоспеціалізованої лікарні до одного з найвизначніших в Україні медичних установ, ставши науковим центром країни в галузі ортопедії та травматології.

Понад 21 рік очолює інститут доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри травматології, ортопедії та комбустіології Харківської медичної академії післядипломної освіти Микола Корж.

Усіх присутніх з ювілеєм інституту привітали представники Національної академії наук України, керівництва міста та області. Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса колектив інституту привітав директор Департаменту охорони здоров`я Юрій Сороколат.

«Хочу подякувати вам за те, що ви робите для всієї України, для харків'ян і всіх ваших пацієнтів, які отримують у вашому інституті серйозну медичну допомогу. Ми віримо, що наш інститут буде працювати ще багато років на благо територіальної громади. Величезне спасибі за вашу працю! Бажаю вам міцного здоров'я, процвітання, успіхів у вашій роботі!» - зазначив Юрій Сороколат.

Кращим співробітникам медустанови директор департаменту вручив Почесні грамоти Харківської міської ради та Подяки міського голови.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю артистів Харківської філармонії.

Довідка. Медичний заклад було засновано в червні 1907 року як Медико-механічний інститут. Спочатку діяльність медустанови мала суто консультативний характер, і для роботи вистачало всього 8 кімнат у невеликому приміщенні. У 1911 році інститут переїхав на вул. Пушкінську, 80, а в 1926 році був реорганізований в Український науково-дослідний інститут ортопедії та травматології, при якому відкрилася амбулаторія з великим гіпсовим залом, рентген-кабінетом і операційно-перев'язувальним блоком. З 1921 року головним лікарем Харківського медико-механічного інституту був призначений ортопед-травматолог Михайло Ситенко, а в 1926 році він став директором Українського науково-дослідного інституту ортопедії і травматології.

В даний час в чотирьох клініках інституту, розрахованих на 240 ліжок, проводиться консервативне і хірургічне лікування захворювань та пошкоджень хребта та суглобів. У лікуванні використовують найсучасніші методи ортопедичного, фізіотерапевтичного та медикаментозного лікування. На базі інституту проходять апробацію нові фармацевтичні препарати. Рекомендаціями інституту користуються багато лікарів України. Співробітники інституту постійно ведуть наукову діяльність, результатами якої стали численні розробки та методики. Науковим досвідом інституту активно користуються вчені і практичні фахівці з усього світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини