Харківським стоматполіклінікам передали портативні установки для лікування на дому
01 квітня 2015 13:36 Медицина
Харківським стоматполіклінікам передали портативні установки для лікування на дому 12 портативних сучасних установок для обслуговування пацієнтів на дому сьогодні, 1 квітня, передали стоматологічним поліклінікам у Харківській міській раді.

Обладнання на загальну суму 65 тис. грн закупила Харківська обласна організація Асоціації стоматологів України.

Установки вручили головним лікарям семи стоматологічних поліклінік і завідувачам п'ятьма стоматвідділеннями багатопрофільних лікарень Харкова. Тепер у кожному районі міста ветерани та люди з обмеженими фізичними можливостями, які не в змозі самостійно прийти в поліклініку, зможуть отримати більш якісне лікування безкоштовно у себе вдома.

Як зазначила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, до цього стоматологічна послуга на дому надавалася усіма можливими способами. Портативні установки використовувалися, але їхня якість була значно гіршою. Сьогодні ж поліклініки та відділення отримали модернізоване обладнання, що має невелику вагу і легке в застосування.

«За допомогою установки можна надавати терапевтичну, хірургічну допомогу, знімати гострий зубний біль, займатися протезуванням. Тепер якість послуги значно зросла, а лікарям стало набагато зручніше працювати», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Головний лікар стоматологічної поліклініки №7, голова Харківської обласної організації Асоціації стоматологів України Наталія Удовиченко розповіла, що найчастіше лежачі люди потребують хірургічної допомоги і протезування. За її словами, стоматполіклініка №7 приймає виклики додому до пацієнта цілодобово, щодня лікарі обслуговують в середньому двох таких людей.

Нагадаємо, що з 2012 року за рахунок міського бюджету літнім людям з проблемами носіння протезів проводять операції з імплантації нижньої щелепи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини