Харківські волонтери будують «Будинок, що літає» для дітей з інтернатів
05 травня 2016 17:15 Суспільство
Харківські волонтери будують «Будинок, що літає» для дітей з інтернатів Представники громадської організації «Еммаус» займаються створенням адаптаційного центру «La Casa Volante» («Будинок, що літає») для дітей і підлітків, які потрапили в складні життєві обставини.

Про це стало відомо сьогодні, 5 травня, на конференції «Інноваційні методи в роботі з дітьми з особливими потребами», яка пройшла в Харківській міській раді.

Як повідомили представники організації, вони вирішили створити в Харкові адаптаційний центр для підлітків з інтернатів, яким нікуди йти по його закінченні. Приміщення для центру вже викуплене: два роки тому під час різдвяної акції італійський фонд «AVSI» зібрав гроші на його придбання і частковий ремонт. Зараз же потрібна допомога волонтерів, готових займатися з дітьми, масажистів, логопедів, психологів, а також людей, готових допомогти підліткам у працевлаштуванні. Невдовзі центру знадобляться продукти харчування та інші побутові речі. Там постійно житимуть від 4 до 6 дівчат і приходитимуть на заняття близько 20 підлітків. Їх готуватимуть до вступу до вищих навчальних закладів і ПТУ, навчатимуть вести домашнє господарство, проводитимуть для них різні соціально-культурні заходи. Пізніше такий же центр планується відкрити і для хлопчиків.

Крім італійських партнерів проект «Літаючий будинок» підтримала і міська влада. Заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан сказала, що «Еммаус» може розраховувати на підтримку, і зазначила, що за 17 років роботи «Єдиної соціальної мережі» (в конкурсі якої був представлений проект) вони весь час шукали нові технології в методах роботи з дітьми з особливими потребами.

«Це дуже серйозні соціальні технології, засновані на міжнародному досвіді. Ми проводимо такі конференції, щоб обмінятися досвідом, ініціативами, об'єднати наші можливості, бажання та ідеї. Ефект від заходів - значний. Ми виробляємо загальну стратегію, загальну соціальну філософію, допомагаємо перейти дітям у доросле життя, вчимо їх, вчимо суспільство розуміти значення особистості в соціумі», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Зазначимо, що «Емаус» - неприбуткова громадська організація, яка була заснована в Харкові в 2011 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини