«Харківські теплові мережі» поступово модернізують
20 вересня 2018 11:51 ЖКГ
«Харківські теплові мережі» поступово модернізують Розвиток і модернізація комунального підприємства «Харківські теплові мережі» - одне із стратегічних завдань міської влади.

Про це сьогодні, 20 вересня, на зустрічі з представниками Світового банку повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Представники фінансової установи прибули до Харкова, щоб ознайомитися з ходом виконання робіт за проектами, які вони фінансують. Зокрема, мова йшла про магістральні тепломережі, які зараз замінюють в місті.

«Роботи, які виконують «Харківські теплові мережі» зі своїми підрядниками з заміни магістральних трубопроводів, йдуть повним ходом. Мережі монтуються, підготовка до опалювального сезону наших провідних магістралей - 94-ї, по вулиці Валентинівській, побоювань не викликає», - повідомив перший віце-мер.

Він зазначив, що крім заміни магістральних мереж, на яких в минулому опалювальному сезоні відбувалися пориви, в місті мають намір модернізувати всю тепломережу.

«Ми розуміємо, що знос трубопроводів дуже великий. Хочемо запланувати на наступні роки поступово замінити й інші. Є попередні домовленості про виділення додаткових коштів зі Світовим банком. Це багаторічна робота, але ми зобов'язані стратегічно її планувати, тому що це важливо для харків'ян», - зазначив Ігор Терехов.

Він також повідомив, що з міського бюджету на підтримку КП «Харківські теплові мережі» за останні півтора місяці було виділено близько 150 млн грн. Таке сприяння підприємству з різних джерел має сприяти стабільному проходженню опалювального сезону.

Перший віце-мер підкреслив, що все це ставить стратегічне завдання - розвиток підприємства «ХТМ», структура якого застаріла і потребує оптимізації.

«Світовий банк нас підтримує в наших починаннях, і думаю, що спільними зусиллями ми створимо правильну управлінську структуру», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що в Харкові проводяться масштабні роботи з заміни тепломереж, які виконуються за кошти міського бюджету, а матеріали закуповуються за кредитні ресурси Світового банку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини