Харківські школярі відвідають Чехію в рамках міжнародного проекту
23 березня 2017 17:38 Освіта
Харківські школярі відвідають Чехію в рамках міжнародного проекту 30 старшокласників з 24 харківських шкіл поїдуть на весняні канікули у місто-побратим Харкова Брно (Чеська Республіка).

Поїздка відбудеться з 25 березня по 3 квітня в рамках міжнародного проекту «Побратимське колесо - 2017» за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса і мера міста Брно Петра Вокржала. Харків представлять стипендіати Президента України, Харківського міського голови, міської ради та переможці різних турнірів. У програмі візиту - відвідування вишів, визначних пам'яток Брно, Південно-Моравського краю і Праги, а також робочі зустрічі в магістраті міста і консульстві України в Брно.

Сьогодні, 23 березня, в Харківській гімназії №116 зі школярами, які поїдуть до Чехії, та їхніми батьками зустрівся перший заступник міського голови Ігор Терехов. Він вручив учням вітальний адрес на ім'я мера міста Брно зі словами подяки за підтримку міжмуніципального співробітництва.

«Ви подивитеся Європу, прекрасне місто Брно, з яким нас пов'язують довгі побратимські відносини, Прагу, дізнаєтеся про історію і культуру Чехії. Це прекрасна можливість для того, щоб почерпнути нові знання. Попереду у вас цікава подорож, яка запам'ятається на все життя. Думаю, після вашого повернення ми обговоримо нові проекти, на які вас надихне поїздка», - зазначив перший віце-мер.

Стипендіат Президента України, учениця ліцею №107 Дарина Тимохіна сказала, що для неї ця поїздка - шанс отримати нові знання в галузі природничих та гуманітарних наук. «Ми всі такі різні, і у нас велике коло інтересів. Ми любимо Харків і продовжимо представляти його на міжнародному рівні», - зазначила школярка.

Довідка. Міжнародний проект «Побратимське колесо - 2017» - спільна ініціатива Департаменту міжнародного співробітництва, Департаменту освіти та КП «Центр розвитку міжнародного співробітництва». Першим етапом його реалізації стала поїздка кращих харківських школярів по європейським містам-побратимам Харкова восени 2010 року. За рахунок грошової премії, яку місто отримало від Парламентської Асамблеї Ради Європи як складової частини Призу Європи, 12 школярів відвідали Варшаву, Познань, Берлін, Нюрнберг, Прагу, Брно, Відень, Братиславу та Будапешт. А в 2016 році у рамках проекту пройшов мотопробіг по містам-побратимам Польщі та Німеччини.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини