Харків узяв участь в саміті в Дубаї
15 березня 2019 12:08 Міжнародне співробітництво
Харків узяв участь в саміті в Дубаї Делегація Харківської міської ради взяла участь в саміті «Strive'19», який проходив 11-12 березня в місті Дубай (ОАЕ).

За словами організаторів, мета саміту - встановлення партнерських відносин, вдосконалення підприємницьких якостей, обмін досвідом в сфері інновацій та інше. У заході взяли участь понад 350 осіб, серед яких - підприємці, інвестори і представники влади. Харків представили співробітники Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів. Так, учасники саміту обговорили проблеми і тенденції розвитку підприємництва та інновацій в різних секторах і дисциплінах.

В ході візиту харківська делегація відвідала «Інтернет Сіті» в м. Дубай і обмінялася досвідом з іноземними колегами в сфері розвитку стартап-руху. Зокрема, начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська зустрілася з фахівцями ТОП-рівня в сфері інновацій, в тому числі з представником «CEO Gulf Com Group» Прашанті Гулаті, який висловив бажання співпраці з Харковом в цьому напрямку. Він також відзначив високий потенціал України в сфері разівтія інновацій, проте підкреслив, що погане знання англійської мови серед представників цієї сфери є проблемою виходу України на міжнародні ринки.

Крім того, зацікавленість у співпраці з Харковом і бажання допомогти в розвитку стартап-руху в місті висловили керівник стартап-центру «In5» Рекка Сетпал, виконавчий директор стартап-центру «In5» Ахмед Мансур, засновник «Smart Start Fund» і ментор в сфері стартапів університету «Skyline UC» Шарджі Петро Свобода, а також менеджер з розвитку бізнесу «Дубай Інтернет Сіті» Шамсой Аль Фаласі, з якими були проведені переговори під час саміту.

У свою чергу Вікторія Грецька-Миргородська розповіла про плани розвитку інновацій в Харкові і презентувала представникам стартап-центру книги про місто. «Дуже важливо, що у Харкова з'являться надійні партнери в особі провідних фахівців світового рівня», - підкреслила начальник управління.

Вона нагадала, що управління дотримується багатовекторності в розвитку стартап-руху, і ця домовленність вже не перша в цій сфері. Зокрема, в грудні харківська делегація відвідала Монако і домовилася про співробітництво та отримання рекомендацій від уряду країни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини