Харків та «lifecell» співпрацюватимуть в реалізації проектів «Smart City»
20 червня 2019 14:19 Міжнародне співробітництво
Харків та «lifecell» співпрацюватимуть в реалізації проектів «Smart City» Харківський міський голова Геннадій Кернес і головний виконавчий директор ТОВ «lifecell» Ісмет Язиджи сьогодні, 20 червня, підписали меморандум про співпрацю в сфері реалізації проектів «Smart City».

В ході підписання сторони обговорили напрямки співпраці між містом і мобільним оператором. Зокрема, компанія «lifecell» сприятиме реалізації в Харкові smart-проектів, які покликані поліпшити рівень життя харків'ян завдяки використанню інноваційних технологій.

«Сьогодні ще один лідер світових технологій - компанія «lifecell», яка заслужила довіру близько 7 мільйонів абонентів, приєднується до побудови «розумного» Харкова. Попереду нас чекає реалізація дуже значущих проектів для всієї України, завдяки яким харків'яни будуть відчувати себе в безпеці і жити в комфортному сучасному місті. Разом ми будуватимемо Харків майбутнього, де припиняють злочинність, де їздить зручний новий транспорт, а робота комунальних служб оптимізована на 100%», - підкреслив Геннадій Кернес.

Згідно з меморандумом, сторони співпрацюватимуть за чотирма напрямками:
- «Безпечне місто»: впровадження системи масового оповіщення ENS, яка дозволяє в екстреній ситуації за кілька секунд зробити масову розсилку повідомлень або одночасні дзвінки;
- «Розумне місто»: збір і надання статистичних даних для оптимального планування туристичних і культурно-масових заходів;
- «Розумний транспорт»: впровадження оплати проїзду в громадському транспорті з мобільних телефонів громадян;
- «Розширення покриття»: надання городянам доступу до якісної 4G інтернету в метрополітені.

«Для мене величезна честь, що я перебуваю сьогодні в числі вашої прекрасної команди, і я гордий тим, що наша компанія зробить внесок у розвиток вашого міста. Ми будемо спільно з міською владою реалізовувати проекти, перетворюючи ваше прекрасне місто в Smart City. І будемо раді почати реалізацію наших проектів з метрополітену, оскільки абоненти «lifecell» зараз випробовують деякі складнощі щодо зони покриття в метро», - зазначив Ісмет Язиджи.

Нагадаємо, Харків вже підписав меморандуми про співпрацю в сфері впровадження проектів «Smart City» з компаніями «Hewlett-Packard Enterprise», «Сisco» і «Vodafon». Зокрема, документи передбачають створення пілотних технічних розробок за такими напрямками: система запису і аналізу відео з камер спостереження, автоматизація служб швидкого реагування, управління в сфері вивезення відходів, моніторинг роботи водопроводу, управління освітленням, оптимізація міського автомобільного трафіку, парковок та інше.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини