Харків стане першим «розумним» містом в Україні
08 серпня 2018 10:25 Місто
Харків стане першим «розумним» містом в Україні Підписання меморандуму про співпрацю між Харківською міською радою та компанією «Vodafone Україна» відбудеться у четвер, 9 серпня, у малій залі Харківської міської ради (пл. Конституції, 7, 2 пов.).

Компанія «Vodafone» проаналізувала роботу міських рад в Україні й обрала Харків як місто, яке першим візьме участь у проекті «Smart City UA» та стане прикладом впровадження smart-технологій по всій країні.

У заході з підписання меморандуму візьмуть участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники міського голови, директори департаментів, генеральний директор «Vodafone Україна» Ольга Устинова і топ-менеджмент компанії.

Початок  - о 12:00.

Зазначимо, що до кінця 2020 року в Харкові планується впровадити smart-технології, які торкнуться всіх сфер громадського життя. Зокрема, планується реалізація низки проектів у категоріях «Smart-транспорт», «Smart-energy», «E-medicine», «Безпечне місто», «Екологія», «Утилізація сміття», «E-government», «Туризм» . Це призведе до появи в Харкові «розумних» парковок, пішохідних переходів та світлофорів; велодоріжок і велопроката з онлайн-оплатою; оптимізації руху громадського транспорту; «розумних» зупинок, які дають можливість пасажирам відстежувати за допомогою онлайн-додатку рух транспорту; «розумного» вуличного освітлення; альтернативних джерел енергії. Всього буде системно впроваджено понад 20 проектів, спрямованих на становлення Харкова як повноцінного smart-міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини