Харків спільно з компанією «Huawei» розробить концепцію «Розумного міста»
12 липня 2019 14:18 Співробітництво з міжнародними організаціями
Харків спільно з компанією «Huawei» розробить концепцію «Розумного міста» Підписання Угоди про співпрацю і партнерство та Угоди про нерозголошення конфіденційної інформації між Харківською міською радою та компанією «Huawei Ukraine» відбулося сьогодні, 12 липня, в Харківській міській раді.

Документи підписали перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і перший заступник директора ТОВ «Huawei Ukraine» Ін Джун. Відповідно до угоди, сторони приступають до реалізації спільних проектів в рамках концепції «Kharkiv Smart City», яка включає будівництво Міського ситуаційного центру, оптимізацію роботи комунальних служб і міських структур, підвищення безпеки в Харкові тощо.

«Ця концепція зачіпає абсолютно всі аспекти життєдіяльності Харкова, починаючи від роботи департаментів міської ради та комунальних підприємств міста. На першому етапі цієї роботи ми хочемо приділити увагу проекту «Безпечне місто», який включає встановлення камер відеоспостереження, створення безпечного дорожнього руху, оптимізацію транспортних потоків тощо. Реалізуючи подібну концепцію, ми хочемо показати всій Україні абсолютно новий і унікальний підхід в роботі міської влади, для того щоб оптимізувати всі напрямки життєзабезпечення міста», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, впровадження концепції «Розумне місто» дозволить не тільки підвищити якість комунальних та транспортних послуг, що надаються, оптимізувати тарифну політику й в цілому підвищити комфорт проживання в Харкові.

Як зазначив експерт з рішень «Електронний уряд» та «Розумне місто» ТОВ «Huawei Ukraine» І Джоу, робота над проектом передбачається в кілька етапів. Зокрема, після того як фахівці китайської компанії визначать потреби і цілі міста, вони приступлять до розробки концепції та проектування. Завершити цю роботу планується в жовтні.

«Це буде найуспішніший проект з реалізації концепції «Smart City», і Харків стане свого роду орієнтиром для Східної Європи. Ми впевнені, що зможемо нашою командою реалізувати всі наші ідеї і найближчим часом почнемо роботу над проектом», - зазначив І Джоу.

За словами першого віце-мера, реалізація концепції «Kharkiv Smart City» розрахована на три-чотири роки. При цьому «Huawei Ukraine» - не єдина компанія, з якою місто працює над цим проектом. Харків вже підписав меморандуми про співпрацю в сфері реалізації проекту «Smart City» з компаніями «Hewlett-Packard Enterprise», «Сisco» та «Vodafon». Документи передбачають створення пілотних технічних розробок за такими напрямками: система запису і аналізу відео з камер спостереження, автоматизація служб швидкого реагування, управління в сфері вивезення відходів, моніторинг роботи водопроводу, управління освітленням, оптимізація міського автомобільного трафіку і паркувань тощо.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини