Харків приєднався до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків
19 грудня 2018 11:13 Місто
Харків приєднався до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків Харків приєднався до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, розробленої Радою європейських муніципалітетів і регіонів у 2004 році.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 19 грудня, на сесії Харківської міської ради.

Згідно з проектом рішення, ратифікація Хартії дозволить забезпечити ефективну реалізацію механізмів для досягнення рівності можливостей жінок і чоловіків у житті територіальної громади міста Харкова.

Організаційні заходи з підготовки і подання в установленому порядку заяви про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад покладені на Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту.

Як зазначила депутат міської ради, голова комісії з гуманітарних питань міської ради та керівник робочої групи з приєднання до Європейської хартії рівності Ольга Чічіна, Хартія є інструментом соціально-економічного розвитку, який націлений на підвищення якості послуг, що надаються населенню, з урахуванням потреб різних соціальних груп.

«В першу чергу він використовується для досягнення цілей Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року. Основні пріоритети на 2019 рік - впровадження показників у програми міста, і це стосується всіх сфер життєдіяльності: доступне і мобільне місто, транспорт, якісні послуги у сферах освіти, медицини, культури, політики, спорту, а також протидія всім формам насильства (фізичного, психологічного, економічного, емоційного) в сім'ї, школі, на роботі і в суспільстві в цілому», - підкреслила Ольга Чічіна.

Нагадаємо, питання про приєднання Харкова до Європейської хартії розглядалось на засіданні робочої групи, до якої увійшли представники всіх структурних підрозділів міської ради та виконавчих органів, депутати міськради.

Документ націлений на розвиток органів місцевого самоврядування. Він охоплює всі сфери життєдіяльності - освіта, охорона здоров'я, соціальну допомогу, культуру, спорт, безпеку, навколишнє середовище тощо. Ратифікація Хартії необхідна для підвищення якості надання цих послуг і підвищення рівня життя в місті.

Довідка. Європейська хартія рівності жінок і чоловіків прийнята в травні 2006 року. Згідно з документом, забороняється дискримінація за ознаками статі, раси, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або інших поглядів, належності до національних меншин, майнового стану, місця народження, інвалідності та ін. До Хартії вже приєдналися 1730 міст. В Україні - це Вінниця, Житомир, Одеса, Ірпінь та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини