Харків обговорює з урядом виділення 300 мільйонів гривень на станцію «Перемога»
27 січня 2015 12:54 Економіка
Харків обговорює з урядом виділення 300 мільйонів гривень на станцію «Перемога» Міська влада Харкова веде переговори з центральною владою про виділення близько 300 млн грн на завершення будівництва ст. м. «Перемога».

Про це сьогодні, 27 січня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Линник.

Вона зазначила, що саме стільки необхідно на те, щоб відкрити станцію. З міського бюджету цього року було виділено 41,4 млн грн, які можуть бути освоєні за 2-3 місяці. Повномасштабні роботи з реалізації цих коштів почнуться в лютому, коли надійде оплата за виконані роботи поточного року. Зараз же на станції працює близько 70 чоловік.

Як повідомила директор підприємства, невелика кількість робітників на будівництві пов'язана з морозами, під час яких не можна виконувати бетонні роботи. У листопаді минулого року на будівництві станції працювало 180 чоловік. Якщо фінансування буде безперебійним, то при сприятливих погодних умовах будуватимуть станцію до 400 робітників. За словами Наталії Линник, заборгованості із заробітної плати на підприємстві на сьогоднішній день немає.

Нагадаємо, наприкінці минулого року метробудівники освоїли 44 млн грн. На сьогоднішній день виконано 80% робіт із зведення конструктиву станції - платформи і вестибюля. Цього року кошти будуть спрямовані на продовження будівництва пускової станції, будівництво тупиків, засипку грунтом конструктиву платформенної ділянки і роботу для відновлення руху на перехресті пр. Людвіка Свободи та пр. Перемоги.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини