Харків навіть не наблизився до епідпорогу з грипу - Світлана Горбунова-Рубан
05 січня 2016 15:51 Медицина
Харків навіть не наблизився до епідпорогу з грипу - Світлана Горбунова-Рубан Харків далекий від епідеміологічного порогу з захворюваності на грип.

Про це сьогодні, 5 січня, повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. 

Вона зазначила, що про стабільну ситуацію говорять статистичні дані. У місті на грип захворіли всього 29 чоловік. У той же час на гострі респіраторні захворювання в Харкові зараз хворіють 1212 чоловік.

Ми навіть не наблизилися до епідпорогу. Але ми завжди готові впровадити план необхідних заходів, якщо він буде перевищений», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

 Вона також зазначила, що серед першочергових заходів щодо запобігання розповсюдження захворювання - вакцинація. Однак на сьогоднішній день серед харків'ян щеплені тільки 1418 чоловік.

Особливу увагу в місті приділяють захворюваності серед дітей. «Наступного тижня закінчаться канікули і діти підуть до школи. Ми будемо в усіх навчальних закладах проводити медичні огляди, щоб не допустити перебування в колективах дітей з ознаками хвороби», - повідомила заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини