Харків і Цинциннаті продовжать співпрацю (доповнено, оновлено)
18 травня 2017 15:49 Міжнародне співробітництво
Харків і Цинциннаті продовжать співпрацю (доповнено, оновлено) Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і мер міста Цинциннаті Джон Кренлі 17 травня підписали Меморандум про взаєморозуміння між містами-побратимами Харковом (Україна) і Цинциннаті (США).

Церемонія підписання пройшла в сесійній залі мерії міста Цинциннаті в присутності депутатів місцевої міської ради, а також представників харківської і цінціннатської громадських організацій «Партнерство міст-побратимів Харкова та Цинциннаті».

Згідно з меморандумом, міста співпрацюватимуть у сфері роботи волонтерських організацій, соціальній сфері, культурі і спорті. Термін побратимських відносин розрахований на п'ять років.

«Цей документ дасть новий імпульс співробітництву двох наших міст, - зазначив Ігор Терехов. - Фактично цей меморандум стане дорожньою картою партнерства між Харковом і Цинциннаті на найближчі п'ять років».

У свою чергу мер Джон Кренлі також назвав підписання цього документа новим етапом у відносинах двох міст і висловив бажання відвідати місто Харків в найближчому майбутньому.

Під час візиту в Цинциннаті харківська делегація також провела зустріч з віце-мером міста Цинциннаті Девідом Манном, який висловив надію, що співпраця між Цинциннаті і Харковом буде активізуватися і міцніти.

Крім офіційних зустрічей харківська делегація відвідала електростанцію Університету Цинциннаті і обговорила з її директором Джо Харрелом перспективи співпраці в сфері енергоефективності. Обидві сторони висловили інтерес продовжити реалізацію спільного проекту в області енергоефективності, який був запущений двома містами в 2015 році.

Зазначимо, перша угода про побратимські відносини між містами Харків і Цинциннаті було підписано 11 вересня 1989 року на площі «Fountain» в Цинциннаті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини