Харків готується до опалювального сезону
25 червня 2019 15:16 ЖКГ
Харків готується до опалювального сезону Комунальні служби та підприємства готують житловий фонд, соціальну сферу та інфраструктуру міста до опалювального сезону 2019-2020 рр.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 25 червня, провів нараду з цього питання з керівниками та співробітниками районних адміністрацій, департаментів міськради та комунальних підприємств.

Як зазначалося під час наради, до зими підготовлено 46% житлових будинків міста. Комунальники виконують роботи з перевірки та ремонту систем центрального опалення, внутрішньобудинкових мереж гарячого та холодного водопостачання та водовідведення. Упорядковується ліфтове господарство, виконується ремонт вхідних груп і під'їздів, внутрішньоквартальних доріг.

На нараді також повідомили, що підготовка об'єктів соціальної сфери, медичних установ, шкіл, дитячих садків і спортивних установ виконується згідно з графіком. Зокрема, цього року планується реконструювати 22 стадіони.

Крім того, роботи з підготовки до опалювального сезону виконують у метрополітені, трамвайних та тролейбусних депо, на підприємствах, відповідальних за прибирання міста, в інших організаціях. Виконуються поточні і капітальні ремонти в підземних переходах, ремонтуються приміщення кількох територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Комунальні підприємства готують снігоприбиральну техніку, заготовляють пісок і сіль для посипання доріг взимку.

Ігор Терехов вислухав зауваження голів районних адміністрацій і доручив збільшити кількість робочих для підготовки мереж, прискорити роботи з ліквідації розриттів та реконструкції шляхопроводу на пр. Льва Ландау.

Після наради він зазначив, що торік за фінансової підтримки Світового банку було перекладено рекордну кількість тепломереж великого діаметра - 44 км. Цього року хотілося б зробити не менше, але є певні складнощі.

«Складнощі - у всієї країни. Така позиція держави і Світового банку. Ми бачимо, що банк скоротив обсяги фінансування тепломереж по всій Україні. Ведемо подальші складні переговори, але ситуація у підвішеному стані. Тому я доручив ХТМ передбачити підготовку міських мереж без урахування кредитних коштів. Ми не зможемо перекласти такий обсяг трубопроводів, але потрібно скласти графік, провести гідравлічні випробування та інші регламентні роботи», - повідомив Ігор Терехов.

Також він зазначив, що на початку наступного місяця Харковом почнуть курсувати перші нові тролейбуси, придбані в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини