Ізраїльські лікарі діляться досвідом з харківськими колегами
06 березня 2017 17:29 Медицина
Ізраїльські лікарі діляться досвідом з харківськими колегами Конференція-презентація в рамках міжнародного проекту «Лікарі без кордонів» проходить сьогодні, 6 березня, у Харкові на базі міської студентської лікарні.

До Харкова приїхали найкращі лікарі медичного центру «Horev Medical Center» (Ізраїль). Послухати доповіді іноземних колег прийшли представники Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради, керівники та провідні фахівці клінік, лікувально-профілактичних та науково-дослідних установ міста Харкова та Харківської області.

Головний лікар медцентру «Horev Medical Center» Роман Барак зазначив, що тема нинішнього візиту - жіноче здоров'я. Лекції будуть присвячені новітнім методам лікування раку молочної залози, яєчників, матки, а також вирішенню проблем, що виникають під час менопаузи у жінок.

Крім лекцій візит медиків клініки передбачає навчання харківських лікарів і безкоштовні консультації харків'ян за тими напрямками, за якими в цей раз проводять прийоми ізраїльські фахівці.

В рамках співпраці ізраїльської клініки і Харкова близько 10 фахівців харківських лікувальних установ отримали можливість відвідати клініку і подивитися, як працює ізраїльська медицина, і навчитися новим технологіям.

«Харківські лікарі отримують можливість доступу в найпотаємніші куточки лікарень, хірургічних кімнат, щоб уже тут, в Харкові, більш ефективно допомагати жителям міста», - сказав Роман Барак.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, мета відвідування харківськими фахівцями ізраїльських клінік - це обмін досвідом з ізраїльськими колегами, що допомагає робити крок вперед в питаннях надання медичної допомоги городянам.

«Ми не тільки відправляємо на навчання наших лікарів, ми ще і готуємо матеріальну базу, щоб після повернення до Харкова медики могли застосовувати нові методики і технології», - зазначив Юрій Сороколат.

В рамках заходу Роман Барак привітав харківських жінок з прийдешнім Міжнародним жіночим днем.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини