Іноземні делегації відвідали парк Горького
24 серпня 2016 13:27 Міжнародне співробітництво
Іноземні делегації відвідали парк Горького Представники Асоціації міст-володарів Призу Європи сьогодні, 24 серпня, відвідали Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького.

Зарубіжні гості прогулялися парком, всі бажаючі змогли покататися на аттракіцонах - на колесі огляду, американських гірках, відвідати Будинок жахів.

Як повідомив директор Департаменту міжнародного співробітництва Муніципалітету міста Анкари (Туреччина) Рамазан Кабасакал, вперше він відвідав Харків у 2010 році, коли місту вручили Приз Європи. З тих пір він намагається відвідувати Першу столицю щорічно. «Я передаю міському голові Харкова і всім харків'янам вітання з Днем міста і Днем Незалежності України від нашого мера. Я дуже радий спостерігати, як змінюється в кращий бік Харків. Парк Горького - це символ інфраструктурного розвитку вашого міста. Коли я вперше побачив парк Горького, це був занедбаний ліс, а тепер це місце, що відповідає всім світовим стандартам», - зазначив представник Анкари.

Депутат міськради з питань міжнародного співробітництва міста Цинциннаті (США) Еммі Мюррей зазначила, що парк Горького для неї - унікальне місце. «Парк Горького - унікальне місце не тільки тому, що воно красиве і затишне, а ще тому, що воно в муніципальній власності. В Америці немає парків в муніципальній власності. Поки прогулювалися вашим парком, бачили багато сімей, тут є можливість погуляти з дітьми на безкоштовних майданчиках. Сама я покаталася на американських гірках. Дуже хороші враження від парку. Якби була можливість, я б провела тут цілий день і перепробувала б всі атракціони!» - сказала представник Цинциннаті.

Зазначимо, також сьогодні закордонні гості поклали квіти до пам'ятника Незалежності на пл. Конституції з нагоди 25-ї річниці Незалежності України, а пізніше для них провели екскурсію по Харкову, де вони ознайомилися з головними визначними пам'ятками міста.

Нагадаємо, у дні  святкування Дня міста Харків відвідали представники 16 міст з 12-ти країн світу. Вони також взяли участь у Міжнародній Асамблеї міст-партнерів Харкова і у відкритті першого Регіонального представництва Асоціації міст-володарів Призу Європи. Сьогодні, 24 серпня, зарубіжні гості поклали квіти до пам'ятника Незалежності на пл. Конституції, а пізніше для них провели екскурсію містом.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини