Ігор Терехов зустрівся зі спостерігачами ОБСЄ
29 вересня 2015 14:46 Місто
Ігор Терехов зустрівся зі спостерігачами ОБСЄ Зустріч першого заступника міського голови Ігоря Терехова з делегацією Місії спостереження ОБСЄ за виборами в Україні відбулася сьогодні, 29 вересня, у Харківській міській раді.

Під час зустрічі обговорювалися питання підготовки та проведення в місті Харкові виборів до місцевих рад, які пройдуть 25 жовтня 2015 року.

Як зазначив Ігор Терехов, міська рада робить все можливе, щоб вибори були «прозорими», а харків'яни повною мірою змогли реалізувати своє право голосу.

Він також розповів делегації ОБСЄ про нововведення, які з'явилися у виборчій кампанії в Харкові у зв'язку з прийняттям нового закону про місцеві вибори. Якщо раніше в міській раді було 100 депутатів, два депутати представляли місто в обласній раді, то зараз кількість депутатів змінилася. Харків поділений на 84 виборчих округи, відповідно на вибори до міської ради балотуються 84 кандидати у депутати, в обласній раді місто представлятимуть 24 депутати.

«Усі виборчі дільниці забезпечені матеріально-технічною базою. Також забезпечений доступний підхід і проїзд до всіх ділянок», - підкреслив Ігор Терехов.

У свою чергу голова  Місії спостереження ОБСЄ Тана де Зулуєта повідомила, що по всій Україні працюють 80 представників місії, які стежать за законністю проведення виборчої кампанії у кожному з регіионів країни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини