Ігор Терехов: Зниження плати за землю допоможе бізнесу після локдауна
23 червня 2021 15:54 Місто
Ігор Терехов: Зниження плати за землю допоможе бізнесу після локдауна Зниження ставки орендної плати при укладанні договорів оренди землі - своєчасне рішення для підтримки бізнесу після локдауна.

Про це сьогодні, 23 червня, повідомив журналістам секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, після карантинних обмежень необхідно підтримувати підприємців. Тому, завдяки рішенню міської влади, всі суб'єкти підприємницької діяльності зможуть знизити свої витрати.

«Ми серйозно поставилися до перегляду ставок по кожному суб'єкту, розуміючи, що повинні знайти баланс між можливостями міського бюджету та піти назустріч підприємцям», - повідомив Ігор Терехов.

Він зазначив, що, за попередніми розрахунками, наступного року бюджет міської територіальної громади може втратити близько 100 млн грн, але ці кошти планується відшкодовувати завдяки укладанню більшої кількості договорів. 

«Економічна криза ставить перед нами виклики, і ми готові на них реагувати. Дуже своєчасна серйозна ініціатива, і, сподіваюся, депутатський корпус підтримає моє рішення», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що якщо зараз для обслуговування адміністративних або офісних будівель ставка орендної плати за землю становить 8%, то після реформи буде складати 6%, а для об'єктів громадського харчування, парковок, складів - 5% і т. д. Також орендна плата буде пропорційно залежати від розміру земельної ділянки. Відповідне рішення планується ухвалити на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Засідання сесії, яке повинно було відбутися сьогодні, 23 червня, перенесли на 30 червня з технічних причин. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини