Ігор Терехов: Ні про які перевибори мови йти не може
18 листопада 2020 17:57 Місто
Ігор Терехов: Ні про які перевибори мови йти не може Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 18 листопада, прокоментував рішення судів про скасування протоколу Харківської міської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів до міської ради.

Ігор Терехов повідомив, що законодавчо заборонено перераховувати голоси в дільничних виборчих комісіях після того, як результати були здані в ТВК. При цьому судові органи вже двічі ухвалювали рішення щодо перерахунку, не пояснюючи, яким чином їх потрібно виконати виходячи з норм закону.

«Тому ми звернулися до судових інстанцій, які приймали такі рішення, щоб вони роз'яснили, як виконати рішення суду. Відповідей, на жаль, не отримали», - повідомив перший віце-мер.

Він підкреслив, що вибори вважаються дійсними, завершеними, і ні про які перевибори мови йти не може, тим більше, що в рішенні судів про це не сказано. За його словами, деякі політичні сили, які не отримали бажаного результату, хочуть затягнути цей процес.

«Я хочу заспокоїти городян і сказати, що нічого страшного не відбувається, це юридична колізія. Було рішення суду щодо скасування протоколу, було нове засідання, був прийнятий новий протокол, і так може тривати нескінченно. Це не вплине на забезпечення життєдіяльності міста Харкова. Що буде далі, якщо будуть в силі ці рішення судів? Депутатський корпус працює в старому складі і проводить сесії. Виконавчий комітет діє, міська рада діє», - повідомив Ігор Терехов. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини