Ігор Терехов: Дерево дружби між Харковом і Польщею - це знак поваги до нашого партнера
11 листопада 2016 12:56 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов: Дерево дружби між Харковом і Польщею - це знак поваги до нашого партнера У Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького з'явилося дерево дружби між Харковом і Польщею.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський сьогодні, 11 листопада, посадили кулястий клен з нагоди 98-ї річниці незалежності Польщі.

«Сьогодні у нас національне свято. І я дуже радий, що в такому гарному парку з'явилося дерево дружби між Польщею і Харковом. Ми з міською владою реалізуємо багато різних проектів, і для нас важливо ще раз символічно підкреслити наш зв'язок, наші плідні взаємини», - зазначив Януш Яблонський.

У свою чергу Ігор Терехов нагадав, що традиція висаджувати дерева дружби з'явилася торік, коли в парку ім. Горького був висаджений клен на честь 25-річчя побратимських відносин між Харковом і Нюрнбергом.

«Сьогодні ми ще раз підтвердили взаєморозуміння з Польщею як нашим стратегічним партнером. Харків - це європейське місто, в якому шанують традиції, цінують друзів і вміють з ними дружити. Упевнений, що наша співпраця буде тільки розвиватися», - зазначив Ігор Терехов.

Довідка. День незалежності Польщі, або Національне свято незалежності, відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Німеччини, Росії та Австрії в 1918 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини