Харків'яни зможуть узяти участь в експериментах на науковому пікніку
02 жовтня 2013 14:47
Харків'яни зможуть узяти участь в експериментах на науковому пікніку Заходи в межах проекту «Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні» пройдуть з 12:00 до 17:00 5 жовтня перед головним корпусом Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Як повідомила виконавчий директор Асоціації випускників, викладачів і друзів ХНУ Вікторія Круглова, подібні наукові пікніки вже багато років проходять у різних країнах світу. Мета їхнього проведення – популяризація наукових розробок, ідей і технологій та залучення до експериментів усіх охочих.

Харківський науковий пікнік закриває низку подібних заходів у межах польсько-українського проекту.  Грант на проведення пікніків в Україні виграли студенти з Тернополя, Львова, Києва, Луганська та Харкова, які проходили стажування в Польщі. Саме тому наукові пікніки вирішили провести в цих п’яти містах.

У межах харківського пікніка перед університетом Каразіна працюватимуть понад 20 наметів. Фахівці Центру науки «Коперник» з Варшави і близько 300 харківських популяризаторів науки продемонструють дію різноманітних законів фізики, хімії, біології, математики тощо. Відвідувачі заходу зможуть не тільки спостерігати за лабораторними дослідами, а й самі брати в них активну участь. Так, Центр розвитку обдарованості юнацтва при фізико-технічному факультеті ХНУ продемонструє шоу мильних бульбашок, парадоксальний стілець, труби, що співають, трикутні колеса, досліди з рідким азотом. Кафедра зоології та екології тварин ХНУ підготувала показ мікроскопічних тварин і презентацію фото- й відеоматеріалів з Антарктиди. Представники Харківського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету готуватимуть гостям пікніка смузі - густий напій із ягід і фруктів - та проведуть перевірку якості деяких продуктів харчування. Крім того, на відвідувачів заходу очікує виставка «Харків індустріальний: сторінки історії», демонстрація роботи сонячних дисків і батарей, майстер-класи з декупажу та виготовлення писанок. Також усі охочі зможуть познайомитися з методами вивчення сигналів кажанів, подивитися на зоряне небо крізь телескоп, відвідати виставку математично-логічних іграшок, зробити відбиток логотипу проекту на футболці чи зошиті.

Відкриття наукового пікніка - о 12:00 перед головним корпусом ХНУ. О 17:00 – офіційне закриття наукових пікніків в Україні, у якому візьмуть участь представники центру «Коперник» та Центру міжкультурних ініціатив з Варшави.

По закінченні церемонії в аудиторії 2-49 головного корпусу ХНУ відбудеться підсумковий круглий стіл «Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні»: проект, який має продовження».

Довідка. Координаторами проекту 
«Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні» є Центр міжкультурних ініціатив (Варшава) та молодіжна організація «Стан» (Луганськ) за фінансової підтримки Фонду «Освіта для демократії» у рамках програми «Перетворення в регіоні – RITA» Польсько-американського фонду Свободи у партнерстві з Центром науки «Коперник» (Варшава). Співорганізатори пікніка в Харкові - Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Асоціація випускників, викладачів і друзів ХНУ ім. В. Н. Каразіна, Харківська міська рада, громадська організація «Громада Харкова».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини