Гімназії-інтернату для дітей з вадами зору подарували спеціальні м'ячі
02 вересня 2015 12:42 Освіта
Гімназії-інтернату для дітей з вадами зору подарували спеціальні м'ячі Харківській обласній гімназії-інтернату для сліпих дітей ім. В. Г. Короленка меценати подарували спеціальні м'ячі для гри у футбол і баскетбол.

Спортивний інвентар був переданий інтернату каналом «Євроспорт» телекомпанії «Discovery Networks» у партнерстві з одним з інтернет-провайдерів міста Харкова в рамках всеукраїнської благодійної акції «Необмежений погляд». Крім м'ячів діти також отримали спеціальні шашки і звукові годинники.

Як повідомив вчитель фізкультури Олександр Птушко, таких м'ячів, які називають «озвученими», в гімназії ще не було.

«Є діти із залишком зору, які грають у футбол, але щоб це робити, треба чути м'яч. У цих м'ячах є дзвіночки всередині, які дозволяють орієнтуватися на звук. Те ж саме з баскетболом. Це дуже гарна підмога для наших дітей, тому що спорт у нас дуже розвинений. Наші колишні випускники беруть участь у чемпіонатах світу та Європи, є чемпіони в легкій атлетиці, плаванні. А недавно наші голболісти потрапили на Паралімпійські ігри, які відбудуться наступного року», - зазначив Олександр Птушко.

Тепер в інтернаті очікують від меценатів м'ячі для голболу, який дуже розвинутий в гімназії.

Довідка. Голбол (англ. goalball) - спортивна гра, в якій команда з трьох чоловік повинна закинути м'яч з вбудованим дзвіночком у ворота суперника. Голбол був створений в 1946 році для реабілітації ветеранів Другої світової війни - інвалідів по зору. Входить в програму Паралімпійських ігор.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини