Геннадій Кернес: Завод «Комсомолець» передасть місту електропідстанцію і люди будуть зі світлом і теплом
10 лютого 2014 18:48
Геннадій Кернес: Завод «Комсомолець» передасть місту електропідстанцію і люди будуть зі світлом і теплом Конфлікт власників заводу і жителів колишнього заводського гуртожитку в Дзержинському районі буде вирішений: власник підприємства готовий віддати електропідстанцію в міську власність, і мешканці найближчих будинків отримають регулярне електропостачання, в тому числі для котельні.
На зустрічі з мешканцями гуртожитку, яка пройшла 10 лютого, Харківський міський голова дав доручення Юридичному департаменту та комунальним службам почати процес передачі у власність міста електропідстанції заводу і самого гуртожитку по вул. Заводу "Комсомолець", 36а. 230 чоловік, які там живуть, виявилися заручниками розпродажу майна підприємства, в результаті якого будинок регулярно залишається без світла та опалення.

"Власник знайдений, і сьогодні він підтвердив, що співпрацюватиме з містом. Це означає, що ми готуємо процедуру передачі і сьогодні ж починаємо вирішувати оперативні проблеми. "Харківобленерго", "Харківські теплові мережі" та керівник райадміністрації несуть відповідальність за те, щоб у будинку налагодилося життя", - сказав Геннадій Кернес.

За словами міського голови, проблема відомчих підстанцій на заводах, які розорилися, для Харкова "категорично важлива". "На заводі імені Малишева у нас підключено метро, лікарня, інші соціальні об'єкти. Велозавод - те ж саме. Я звертатимуся до прокуратури з цілим переліком таких заводів, щоб люди та міські служби не залежали від підприємств-банкрутів та недбайливих власників", - зазначив міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини