Геннадій Кернес: «Тарифи - це складова безпеки руху»
17 квітня 2013 13:31
Геннадій Кернес: «Тарифи - це складова безпеки руху» Харківський міський голова Геннадій Кернес підкреслив, що місто не може ігнорувати вимоги трудових колективів транспортних підприємств про перегляд тарифів на проїзд.

Про це Геннадій Кернес повідомив сьогодні, 17 квітня, на сесії Харківської міської ради. Він зазначив, що міський електротранспорт знаходиться в незадовільному фінансовому стані, тому необхідно зробити такі кроки, які допоможуть уникнути банкрутства транспортних підприємств. 

Міський голова зазначив, що всю відповідальність у питанні підвищення тарифів він бере на себе. «Ми зацікавлені в першу чергу в тому, щоб у всіх людей, які працюють на транспортних підприємствах, була гідна зарплатня. Це питання залежить від власника, а власником громадського транспорту є місто. І тому ми не можемо ігнорувати ті вимоги, які виставляють нам трудові колективи. Адже робота на електротранспорті - це робота підвищеної небезпеки, і ті, хто сідають за кермо, хочуть отримувати нормальну зарплату. Водій не може отримувати такі гроші, які не зацікавлять його якісно виконувати свою роботу», - підкреслив Геннадій Кернес.

Міський голова зазначив, що при підвищенні тарифів збережуться всі існуючі в транспорті пільги. За його словами, при збільшенні вартості проїзду враховуватимуться принципи трудових договорів та вимоги Антимонопольного комітету, а ціну узгодять з профспілками.

Як уточнив Геннадій Кернес, поки питання про підвищення тарифів на порядку денному немає, але як тільки вся відповідна документація буде готова, це питання винесуть на розгляд сесії. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини