Геннадій Кернес створює Раду національних меншин Харкова
16 липня 2019 17:55 Місто
Геннадій Кернес створює Раду національних меншин Харкова Раду буде створено для сприяння збереженню культурних традицій національних громад міста.

16 липня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з представниками організацій національних меншин. Йшлося про створення постійно діючого органу, який представлятиме інтереси некорінних народностей в Харкові. Сторони домовилися про створення ради при міському голові щодо взаємодії з національними меншинами. Крім того, Геннадій Кернес запропонував громадам висунути кількох активістів, які стануть радниками мера за цим профілем.

«Міська рада в межах своїх повноважень знаходиться в постійному контакті з вами. Основна частина спільної роботи, звичайно, - культура і просвітництво. З цим, я думаю, немає проблем. Харків вважають рідним містом представники більше ста народів, і у нас ніколи не було ні міжнаціональних, ні релігійних конфліктів, впевнений, що так буде завжди. Думаю, головна оперативна допомога, яка потрібна, - це юридична, все, що пов'язано з міграцією. Знаю, що кандидат в депутати Олександр Грановський і його Фонд підписали з вами Меморандум, який передбачає правову підтримку такого роду. Зі свого боку скажу, що міська рада продуктивно працює з Фондом за багатьма іншими напрямами, і, думаю, ця сфера не стане винятком, якщо знадобиться наша участь», - сказав міський голова під час зустрічі.

Питання, які запропонували учасники зустрічі як першочергові - створення Будинку дружби, який стане єдиним офісом для представників національно-культурних товариств. Також йшлося про сприяння міста у виділенні місця і організаційної допомоги, пов'язаної з традиціями мусульман в похованні померлих.

Крім того, новостворена рада планує робити заявки до бюджету участі на фінансування культурних фестивалів та інших заходів. Творчі колективи національних товариств готуються взяти активну участь у святкуванні 365-річчя Харкова в серпні цього року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини