Геннадій Кернес: Реконструкція вагонів у Харківському метрополітені продовжиться
22 серпня 2018 17:06 Місто
Геннадій Кернес: Реконструкція вагонів у Харківському метрополітені продовжиться Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 22 серпня, проїхав у реконструйованому складі метрополітену від ст. м. «Метробудівників» до ст. м. «23 Серпня».

У п'яти вагонах було зроблене повне оновлення інтер'єру, відремонтовані несучі конструкції, проведена заміна застарілого і встановлення нового устаткування, в тому числі систем автоматичного пожежогасіння, відеоспостереження та очищення повітря в вагонах, були також покращені умови роботи в кабінах машиніста.

Геннадій Кернес зазначив, що рухомий склад харківського метро сильно застарів, тому міськрада шукає всі можливості, щоб це виправити.

«Сьогодні є два напрямки. Перший - закупівля нових складів. Європейські банки виділили кошти на придбання вагонів у рамках програми будівництва Олексіївської лінії метрополітену. Другий напрямок - самостійний ремонт. Чому потрібні обидва? З одного боку, нові склади дозволять нам вивільнити зношені вагони для реконструкції. З іншого, самостійний ремонт майже вп'ятеро дешевший. Наприклад, цей склад відновлений, а по суті зроблений заново за 52 мільйони гривень. А новий обійшовся б нам у 240 мільйонів. Тому разом - це покрокова комплексна програма розвитку нашої підземки», - підкреслив міський голова і запевнив, що реконструкція вагонів продовжиться.

Новий склад з завтрашнього дня, 23 серпня, почне перевозити пасажирів на Холодногірсько-Заводській лінії - там же, де і перший реконструйований склад, який курсує з 1 вересня 2017 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини