Геннадій Кернес провів прийом в Національному університеті імені Каразіна
15 червня 2016 09:48 Місто
Геннадій Кернес провів прийом в Національному університеті імені Каразіна За підсумками прийому міського голови будуть внесені зміни у програму фінансування доступного житла.

14 червня Харківський міський голова Геннадій Кернес провів черговий особистий прийом в найстарішому виші міста - Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна. Він особисто поспілкувався з 60 харків'янами, серед яких були викладачі, студенти, ветерани праці, співробітники бібліотек, лабораторій та гуртожитків вишу. Більшість проблем стосуються ЖКГ - відновлення освітлення у дворах, ремонту внутрішньоквартальних доріг, покрівель, під'їздів, ліфтів. Багато прохань було про матеріальну допомогу на оплату медикаментів та проведення термінового лікування.

«Я вдячний ректору за традиційно добру організацію зустрічі. Всі заяви прийняті в роботу, і якщо з матеріальної допомоги та здоров'я рішення приймається відразу, то питання побуту, ремонту та благоустрою вимагають часу. Моє завдання - не пообіцяти, а зробити, і якщо це неможливо відразу. Мені важливо, щоб ви зрозуміли, з яких причин немає швидкого результату», - зазначив Геннадій Кернес, підбиваючи підсумки прийому.

Після чергового звернення про надання пільгового кредиту на житло міський голова доручив внести зміни в відповідну програму, яка працює в Харкові. За пропозицією Геннадія Кернеса, тепер участь міста у фінансуванні придбання житла збільшиться до 50% і буде здійснюватися за схемою «50 на 50», а не «30 на 70», як було до цього.

На найближчу сесію міської ради також буде винесено проект програми спільної участі вишів, а також житлових кооперативів та ОСББ в реконструкції і створення нової спортивно-оздоровчої інфраструктури. Таке рішення прийнято після багатьох звернень харківських вишів про встановлення тренажерів та облаштування спортмайданчиків біля гуртожитків. За словами міського голови, замість локальних рішень за рахунок бюджету в місті є сенс робити спільні проекти власників будинків і установ, зацікавлених у розвитку спорту і здорового дозвілля. «У вишів, крім бажання, є відповідні кошти для студентського відпочинку і спорту. Давайте не просити і не робити по шматочках, а працювати на перспективу і комплексно вирішувати питання», - сказав Геннадій Кернес.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини