Геннадій Кернес провів прийом працівників освіти
11 квітня 2019 17:28 Місто
Геннадій Кернес провів прийом працівників освіти Зі скаргами та пропозиціями на зустріч прийшли співробітники загальноосвітніх, спортивних, спеціалізованих шкіл і дитячих садків Слобідського й Основ'янського районів.

11 квітня Харківський міський голова Геннадій Кернес продовжив серію особистих прийомів працівників установ освіти Харкова. Вони почалися в кінці березня з Київського району, сьогодні свої звернення принесли понад 60 педагогів Слобідського й Основ'янського районів. У них, перш за все, йдеться про поліпшення матеріально-технічних умов у школах всіх профілів і дитячих садках. Крім того, були прийняті скарги на роботу комунальних служб, заяви на ремонт будинків комунальної власності, а також індивідуальні прохання про допомогу в організації та оплаті лікування для самих педагогів і членів їхніх сімей.

Валентина Ямненко, вихователька дитсадка №289, ініціює капітальний ремонт опалювальної системи у будівлі. Директор Департаменту освіти Ольга Деменко повідомила, що роботи почнуться найближчим часом і будуть виконані до початку нового опалювального сезону. Також на прийомі прийнято рішення закупити і встановити сучасну автономну котельню у дитячий садок №96. До останнього часу він був підключений до опалювальної системи коледжу транспортних технологій, і вихователі разом з батьками скаржилися на холод у групах. Нове обладнання планується підключити теж у поточному році.

З початком канікул почнеться заміна вікон у школах №7 та 60. У 91-й школі на Садовому проїзді, де на майбутній навчальний рік зареєструвався учень на інвалідному візку, будуть побудовані пандуси. Прийнято і заяву заступника директора спецшколи №66 Ніни Трохименко на встановлення у будівлі камер спостереження. При цьому Геннадій Кернес зазначив, що 2019 року вже у всіх харківських школах запрацює відеоспостереження.

На найближчій сесії міської ради будуть виділені гроші на обладнання і навчальні матеріали для кабінетів фізики шкіл №34 та 95. Крім того, в обох школах влітку пройде повна реконструкція шкільних стадіонів, з облаштуванням футбольного поля, тренажерів і майданчиків для командних ігор. На території гімназії №12, на прохання директора Лідії Калмичкової, буде встановлено ігровий майданчик для малят. Обговорюючи це питання, педагоги звернули увагу на те, що учні початкової школи, а це 400 дітей, багато часу проводять у групах продовженого дня. Сходи і каруселі, на думку вчителів, перетворили б прогулянки учнів молодших класів у корисниий і веселий час.

Триває програма відновлення мережі дитячих садків Харкова. У 296-му дитсадку частина приміщення, яку займали органи юстиції, будуть відремонтовані після пожежі, і в 2020 році тут відкриють дві нові групи. Вихователі дитячих садків №458 і 300 говорили про потребу в додаткових дитячих майданчиках. В останньому, крім того, прийнято рішення розмежувати частини будівлі, яку дитсадок ділить зі школою мистецтв імені Ісаака Дунаєвського, через різний режим дня дітей і учнів музичної школи.

«Я дякую вчителям і вихователям за активність, за те, що крім особистих, ви піднімаєте питання, важливі для навчання і безпеки дітей. На канікулах розгорнуться планові роботи, деякі заяви можна вирішити в оперативному порядку. Звертаю увагу департаментів, що всі ваші обіцянки людям не знімаються з контролю до їх виконання. Не рапортуйте без підстав і домовляйтеся з людьми», - сказав, підбиваючи підсумки прийому, Геннадій Кернес.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини