Геннадій Кернес провів особистий прийом харків'ян
14 червня 2019 17:48 Місто
Геннадій Кернес провів особистий прийом харків'ян Раз на місяць міський голова зустрічається з тими, хто записався на особисту зустріч з проханням про надання допомоги або вирішення конфліктного питання. Крім міської ради, прийоми проходять на підприємствах, в райадміністраціях, школах і медустановах.

14 червня Харківський міський голова Геннадій Кернес провів прийом громадян. Із заявами на матеріальну допомогу, надання пільгового житла, ремонт доріг та будинків комунальної власності, вирішення конфліктів землекористування та з інших питань на зустріч прийшли 29 осіб.

На прийомі прийнято рішення провести оперативні роботи для ветеранів, що звернулися. У будинку учасниці бойових дій Меланії Дробот буде зроблений внутрішній ремонт, а в будинку паралімпійця Віталія Лук'яненка - відновлено пошкодження шиферного даху.

За зверненням настоятеля храму Святої Трійці УПЦ Олексія Довгаля Геннадій Кернес обговорив з ним питання відновлення церкви після недавньої пожежі. Міський голова сказав, що знайде позабюджетне фінансування на відновлення церкви. Також на прийомі стало відомо, що міська рада виділить матеріальну допомогу (15 тис.грн) сім'ї загиблої військовослужбовця Яни Червоної. Геннадій Кернес перерахує із зарплати таку ж суму.

Знайдено рішення в конфлікті мешканців одного з будинків на пл. 1 Травня. Вони вважають незаконним, що приватний дитячий садок, розташований на нижньому поверсі будинку, обгородив дитячий майданчик у дворі, зробивши його недоступним для місцевих дітей. З'ясувалося, що вони в принципі проти такого сусідства, хоча дитячий садок існує вже кілька років. Перед прийомом профільні служби перевірили дозвільні документи дошкільного закладу і прийшли до висновку, що власники дитячого садка законно працюють у відведеному приміщенні. Але доступ на майданчик, за дорученням міського голови, повинен бути забезпечений для всіх бажаючих. Інакше огорожу буде примусово знесено.

Деякі із заявників подали також скарги на несвоєчасне або неякісне виконання роботи керівниками департаментів та комунальними службами. «Це наслідок вашої байдужості. Більшість заявників до прийому у мене були у всіх вас, але ви їх «відфутболили». Хочу вас усіх попередити: якщо ви не будете з людьми спілкуватися, допомагати в міру можливостей, пояснювати - що можливо, а що - ні, я буду застосовувати заходи реагування не на вашу користь. Люди мені довірили високе право бути міським головою і знають вони - мене. Тому, якщо, поспілкувавшись з вами, вони йдуть до мене - я роблю висновки», - сказав Геннадій Кернес, підбиваючи підсумки прийому.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини