Геннадій Кернес провів особистий прийом харків'ян
15 лютого 2018 15:37 Місто
Геннадій Кернес провів особистий прийом харків'ян Більшість звернень до міського голови - про організацію та оплату медичної допомоги та про рішення комунальних проблем. 15 лютого Харківський міський голова Геннадій Кернес провів черговий прийом харків'ян. Він зустрівся з 17-ма жителями міста, що звернулися по допомогу з особистих питань, кілька заяв стосувалися інтересів групи людей.


Ірина Яценко, Вікторія Набокова і Лариса Фоміна, мами дітей з інвалідністю, звернулися по допомогу в забезпеченні протиепілептичними препаратами. Частина з них входить до Національного переліку безкоштовних ліків, але батькам все одно доводиться купувати багато дорогих медикаментів. Крім того, батьки стурбовані перспективою можливої ​​ліквідації дитячого відділення Інституту неврології, психіатрії та наркології НАМН України в Харкові.

Геннадій Кернес повідомив, що на найближчу сесію Харківської міської ради 21 лютого буде винесено рішення про збільшення суми бюджетних коштів на закупівлю ліків для дітей з хронічними захворюваннями. Що стосується змін роботи медустанов Академії наук в ході медичної реформи, то, за словами Геннадія Кернеса, місто готове надати всю необхідну допомогу пацієнтам на базі профільного відділення 5-ї міської дитячої лікарні.

Група мешканців будинку №8 по вулиці Чернишевській звернулася з колективною скаргою на порушення санітарних норм і погіршення умов проживання через роботу опалювальної системи садового центру «Старгарден», який знаходиться у дворі. За словами харків'янки Інни Кукіної, дим з труби твердопаливного котла шкодить здоров'ю її сім'ї і всіх мешканців будинку. Перевірка за участю фахівців санепідемслужби показала, що власники магазину замість дров використовують інше паливо і висота труби не відповідає нормам безпеки. Геннадій Кернес дав доручення профільним фахівцям міськради для вирішення проблеми виступити на боці мешканців будинку.

В результаті прийому прийнято рішення про початок процедури передачі в комунальну власність ще одного відомчого гуртожитку за адресою: вул. Целіноградська, 22/39. За вже стандартною процедурою, після того, як гуртожиток передадуть у власність громади, мешканці кімнат зможуть приватизувати їх і стати власниками.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини