Геннадій Кернес нагородив кращих учнів року
25 квітня 2017 16:29 Освіта
Геннадій Кернес нагородив кращих учнів року Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 25 квітня, вручив нагороди кращим учням 2017 року.

Нагородження пройшло в Харківській міській раді.

Геннадій Кернес вручив Подяки Харківського міського голови переможцям міського конкурсу «Учень року-2017», а також золотим медалістам Європейської математичної олімпіади для дівчат - ученицям навчально-виховного комплексу «Академічна гімназія» №45 Ользі Шевченко та фізико-математичного ліцею №27 Аліні Гарбузовій. Усі ці школярі у новому навчальному році отримуватимуть стипендію міського голови «Обдарованість».

«Стати першим не так важко, як залишатися ним. Я хочу, щоб ви завжди знали, що ви були першими, тими, хто приносив перемоги своїм школам, своїм батькам, самим собі. Я бажаю вам щастя і щоб у вашому житті зустрічалися тільки хороші, вдячні й добрі люди, щоб ви могли влаштуватися в цьому житті. Знаєте, як кажуть: «Розумна людина, але чомусь бідна». А я хочу, щоб розумний був не бідним, а багатим - і душею, і друзями, і сім'єю, і дітьми. Щоб ви отримували задоволення від цього життя. Щоб колись стояли тут і казали, що разом ми багато зробили. Розширюйте свої кордони, а ми завжди вам допоможемо. І ще я хочу, щоб ви залишалися щасливими дітьми», - сказав Геннадій Кернес.

Після нагородження міський голова поспілкувався зі школярами, батьками та вчителями. Школярі звернулися до міського голови з кількома проханнями - допомогти взяти участь у міжнародних змаганнях і вирішити питання з місцем для занять спортом.

«Запевняю, що цю допомогу ви отримаєте. Нам потрібно впровадити міську програму для творчої молоді, щоб допомагати вам розвиватися. Коли всі ЗМІ написали про двох дівчаток, які виграли математичну олімпіаду в Швейцарії, змогли досягти таких результатів, я був дуже гордий за Харків. Заступник міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту зовсім молода людина. Ще недавно він був таким учнем, як ви, а сьогодні формує життєвий простір для ваших нових досягнень і нагород. Ваші знання безцінні, вони стануть в нагоді вам для досягнення нових цілей і вершин. А ми зобов'язані робити все, щоб підтримувати молодь», - сказав Геннадій Кернес.

Нагадаємо, в березні цього року 30 кращих учнів 10-х та 11-х класів з 24 шкіл Харкова відвідали місто Брно (Чехія) в рамках міжнародного проекту «Побратимських колесо 2017».

Довідка. У районному турі конкурсу «Учень року - 2017» взяли участь 279 учнів 10-11-х класів. У міському турі змагалися 39 кращих учнів міста. Серед них - чотири стипендіати Президента України, переможці всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсу-захисту робіт Малої академії наук України, міжнародних спортивних і творчих конкурсів, лідери учнівських самоврядування. Учениця навчально-виховного комплексу №45 «Академічна гімназія» Ольга Шевченко показала найвищий результат на Європейській олімпіаді з математики серед дівчат, яка відбулася в Цюріху (Швейцарія). Школярка пройшла два тури, вирішила всі шість задач і набрала максимальну кількість балів - 42. Учениця 10 класу Харківського фізико-математичного ліцею №27 Аліна Гарбузова також показала відмінний результат, набравши 37 балів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини