Геннадій Кернес: Місто йде шляхом створення безпечного середовища
20 листопада 2017 16:45 Місто
Геннадій Кернес: Місто йде шляхом створення безпечного середовища Харківські юристи, правоохоронці та депутати обговорили теоретичні та практичні аспекти громадської безпеки.

20 листопада в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого пройшов круглий стіл «Харків: безпека і правопорядок. Законодавчі ініціативи». У ньому взяли участь викладачі юридичних вишів, юристи приватної практики, депутати Верховної Ради України, а також мер Нью-Йорка (1994-2001) Рудольф Джуліані з фахівцями компанії «Guliani Security & Safety», які консультують Харківську міську раду з питань створення багаторівневої системи безпеки.

Завданням зустрічі стало обговорення змін у законодавстві України, пов'язаних з децентралізацією в країні і реалізацією місцевою владою нових повноважень та ініціатив. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що зниження злочинності у великих містах досягається консолідованими зусиллями правоохоронців і влади, які працюють над створенням середовища, що стимулює виконання законів і правил населенням.

«Ми взяли на озброєння знамениту «теорію розбитих вікон», відповідно до якої злочини скоюються найчастіше за інерцією, там, де з цим не борються і закривають очі. У Харкові за останні роки рівень освітленості доведений до 98%. Кардинально поліпшене прибирання сміття, йде ліквідація стихійних звалищ, покинутих будівництв. Публічні місця по максимуму обладнуються камерами. Все це створює середовище колективної безпеки, це значні кроки до неї. Але головні повноваження з превентивних заходів, профілактики і боротьби зі злочинністю як і раніше належать Національній поліції, і ми ініціюємо створення консолідованих органів з оперативними службами», - сказав Геннадій Кернес, виступаючи перед учасниками круглого столу.

Зустріч пройшла в новому бібліотечному корпусі Національного юридичного університету. Перед початком заходу ректор вишу Василь Тацій показав Рудольфу Джуліані імпровізовану експозицію рідкісних і старовинних видань з права та історії США з архіву бібліотеки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини