Геннадій Кернес: Ми домовимося з «байкерами» поважати інтереси харків'ян
24 травня 2016 16:35 Місто
Геннадій Кернес: Ми домовимося з «байкерами» поважати інтереси харків'ян Харківський міський голова на зустрічі з лідерами моторуху назвав принципи нових правил, які розробляються в мерії: закриття вулиць для «гонок» ночами, обмеження руху для мототранспорту в місцях високої соціальної активності й установлення міської системи відеоспостереження.

24 травня Геннадій Кернес зустрівся з харківськими «байкерами», які вийшли на пікет висловити незгоду з рішенням депутатів міськради ввести нові правила для мотоциклістів. Скарги населення на галасливу і небезпечну їзду привели до початку роботи над проектом, що захищає права і безпеку жителів Харкова.

«Від гонок, які влаштовують ваші колеги по ночах, люди в жаху, вони бояться за своє життя на дорозі і не можуть спати ночами. У них складається таке відчуття, що в місті немає влади. Однозначно будуть зони обмеження близько дитсадків, шкіл та лікарень, а на певних центральних вулицях з вечора до ранку рух взагалі буде заборонено», - сказав він на зустрічі перед будівлею міськради.

За словами Геннадія Кернеса, на останній сесії прийнято рішення, яке тільки дає можливість профільному департаменту, фахівцям, почати працювати над новими правилами руху. «Я запрошую тих з вас, хто може говорити за більшість, до співпраці з Департаментом інфраструктури, щоб зробити схему руху мотоциклів містом такою, яка б максимально влаштовувала всіх», - зазначив Геннадій Кернес.

В рамках проекту будуть визначені вулиці і графік обмеження проїзду мотоциклів, а також план установлення камер відеоспостереження. Приймати нові правила буде виконавчий комітет Харківської міськради, а контролювати їх виконання - Національна поліція України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини