До кінця року каркас «Харків-Арени» зведуть на 80%
18 жовтня 2013 13:43
До кінця року каркас «Харків-Арени» зведуть на 80% Будівельні роботи на місці зведення багатофункціонального комплексу «Харків-Арена» йдуть повним ходом.

Як повідомила прес-служба «Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії» з посиланням на заступника директора з будівництва ТОВ «Харків-Арена» Федора Стрільця, на сьогоднішній день робітники встановили 800 свай із тисячі, залили 400 куб.м бетону в ростверки, винесли з місця забудови теплотрасу. Також на об'єкті йдуть роботи зі зведення монолітних конструкцій. На даний момент на будмайданчику працюють 60 чоловік і 30 одиниць техніки, при цьому до будівництва арени поступово залучається все більша кількість робітників.

«Ми успішно пройшли державну експертизу та отримали позитивний висновок щодо нашого об'єкту і дозвіл інспекції ДАБК на будівництво арени. Наше головне завдання - наростити темпи будівельних робіт, додати кількість робітників на об'єкт, залучити максимальну кількість підрядників, поки не настали несприятливі зимові умови», - зазначив заступник директора з будівництва.

У той же час Федір Стрілець підкреслив, що взимку будівельні роботи на місці зведення арени не зупинятимуться, оскільки сучасні технології дозволяють будівельникам працювати при температурі до мінус 15 градусів. Заступник директора з будівництва розповів, що до кінця року монолітний каркас майбутньої арени планується звести на 80%. До цього часу будуть змонтовані деякі металеві конструкції над спортивними залами, а підрядники почнуть монтувати інженерні системи всередині самої арени. Навесні планується розпочати роботи з облаштування покрівлі і фасаду будівлі, почати оздоблювальні роботи і почати монтаж складних інженерних систем.

Довідка. «Харків-Арена» - багатофункціональний спортивний комплекс, який включатиме зал для глядачів з мобільними і стаціонарними трибунами і ВІП-ложами, два зали для тренувань та спортивної школи. Генеральним інвестором будівництва є «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (ВЄТЕК). Сума інвестицій в проект складе близько 350 млн грн. Термін закінчення будівництва - грудень 2014 року.

Універсальність комплексу дозволить проводити там змагання з баскетболу, гандболу, волейболу, хокею, різних єдиноборств - всього з близько 100 видів спорту. Арена також передбачає влаштування льодового покриття. Максимальна кількість глядачів - 7086 чол. Час трансформації комплексу під ту чи іншу подію - 10 годин. Для людей з обмеженими фізичними можливостями будуть передбачені спеціальні місця, ліфти, пандуси на вході.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини