Дмитро Фірташ: Розвиток України залежить від малого та середнього бізнесу
07 вересня 2012 13:48
Дмитро Фірташ: Розвиток України залежить від малого та середнього бізнесу Розвиток економіки України має залежати не від великого, а від малого та середнього бізнесу.

Про це сьогодні, 7 вересня, на IV Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» заявив голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Він повідомив, що 85% ВВП України забезпечують 300 компаній у країні і тільки 15% - малий і середній бізнес. Якщо подивитися статистику в Європі, то в Австрії малий і середній бізнес забезпечує 42-45% ВВП, у Німеччині - 60%, у Франції - 52%.

«Це говорить про те, що не можна робити акцент на великих компаніях. З одного боку, добре, що вони дають робочі місця, але не можна, щоб бюджет країни залежав від чотирьох-п'яти галузей, як, наприклад, металургія, яка забезпечує 30% ВВП країни. Коли в металургії настає криза, то в нас починається дефіцит валютного балансу і бюджету. Тому нам треба орієнтуватися на малий та середній бізнес. Якщо ми цього не зробимо, то все, про що ми сьогодні говоримо, дасть скромний результат, тому що великий бізнес сьогодні працює на межі своїх можливостей, він дуже вразливий. Влада не повинна робити преференцій малому та середньому бізнесу, вона просто не повинна йому заважати», - зазначив Дмитро Фірташ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини