Дитяча музична школа №13 відзначила 45-річчя
24 квітня 2018 18:15 Культура
Дитяча музична школа №13 відзначила 45-річчя У Харківській дитячій музичній школі №13 імені М. Т. Коляди відзначили 45-річчя з дня заснування навчального закладу.

З цієї нагоди в школі пройшов звітний концерт. Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса педагогів, учнів та випускників школи привітав голова Адміністрації Шевченківського району Володимир Котковський. Також колектив установи привітали директор Департаменту культури Світлана Бабицька, Почесний громадянин міста Харкова Михайло Пилипчук, помічник народного депутата України Валерія Писаренка Ігор Лянний.

Зазначимо, що дитяча музична школа №13 була заснована у вересні 1973 року на базі двох хорових шкіл. Спочатку школа була практично фортепіанною, в якій небагато дітей навчалися по класу фортепіано, акордеона, скрипки і гітари, але з перших років існування установа заявила про себе перемогами учнів в обласних конкурсах.

Зараз в музичній школі ведеться навчання за 15 спеціальностями, в тому числі - композиції, джазової імпровізації, а також проводиться набір учнів на вокальне, хорове і естрадне відділення. Понад 50% педагогів мають вищу і першу кваліфікаційну категорію, шестеро з них мають звання «Відмінник освіти України».

За велику роботу з відродження і поширення української музики Рішенням Кабінету Міністрів УРСР школі було присвоєно ім'я харківського композитора Миколи Терентійовича Коляди.

З 1996 року школа щорічно проводить Відкритий фестиваль польської та української музики ім. К. Шимановського, з 2001 року - дитячий і юнацький фестиваль-конкурс класичної та сучасної музики «Конвалія», що отримав статус всеукраїнського. Однією з найважливіших сторінок в житті колективу є відкриття в 1991 році відділення для дітей-інвалідів по зору при Харківській обласній спеціальній гімназії-інтернаті (тепер - Харківський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс для дітей з вадами зору) імені В. Г. Короленка.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини