Делегація міста Харкова вперше відвідала Ліон
11 грудня 2014 11:21 Міжнародне співробітництво
Делегація міста Харкова вперше відвідала Ліон Делегація міста Харкова на чолі із заступником міського голови-директором Департаменту бюджету і фінансів Тетяною Таукешевою з 5 по 7 грудня вперше відвідала місто Ліон (Франція).

Відвідування відбулося на запрошення мерії міста Ліон та за сприяння Посольства Франції в Україні. Делегація Харкова ознайомилася з практикою проведення у французькому місті щорічного Фестивалю світла, який займає третє місце серед фестивальних заходів, що проходять у світі. Крім того, місто Ліон є визнаним європейським лідером по застосуванню передових технологій у сфері міського освітлення.

Під час візиту харківська делегація була представлена меру Ліона, президенту Великого Ліона і сенатору від департаменту Рона Жерару Коллону. За участю Почесного консула України в Ліоні Жаклін Нантерм відбулася ділова зустріч делегації із заступником мера Ліона з питань культури, спадщини і подій Жоржем Кепенекяном і директором Фестивалю світла Жаном-Франсуа Зуравік. Під час зустрічі сторони висловили зацікавленість у подальшому розвитку встановлених контактів між двома містами.

Також в рамках візиту відбулася зустріч делегації міста Харкова з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Франції Олегом Шамшуром. На зустрічі обговорювалися сучасний стан та перспективи міжмуніципального співробітництва. Крім того, наступного року було вирішено організувати експозицію робіт харківських художників в культурному центрі при Посольстві України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини