Британський художник намалював у Харкові 3D-мурал
02 травня 2018 09:39 Культура
Британський художник намалював у Харкові 3D-мурал Відомий стріт-арт художник з Великобританії FANAKAPAN намалював на стіні будинку по пр. Незалежності, 17 об'ємний мурал у вигляді кролика, якого фокусник дістає з капелюха.

«В інших країнах я малював краба, акулу, кита. Зображення часто мають соціальний підтекст, наприклад, кит був намальований на знак протесту проти їх забою. А малюнок кролика - просто для розваги, для створення гарного настрою. Це відомий у всьому світі образ магії, який може змусити людину посміхнутися. Коли я малював, багато хто з перехожих вже зупинявся, фотографувався, махав мені рукою. Загалом, видно, що я старався не даремно, людям це подобається», - зазначив художник.

За його словами, на малюнок у нього пішло три з половиною дні, 50 балончиків аерозольної фарби і 10 літрів водоемульсійної.

Технічний директор творчої групи «Kailas-V» Андрій Пальваль розповів, що британського художника запросили намалювати малюнок у рамках фестивалю «Мурал-фест 2018». Це перша робота на фестивалі цього року. Сам по собі FANAKAPAN - досить відомий у світі стріт-арт художник, який намалював близько 50 муралів у багатьох європейських країнах, а також в Австралії, США, Казахстані, Гонконгу, Китаї тощо.

«FANAKAPAN - один із піонерів стилю balloon letters, тобто коли зображення малюється у вигляді надутої кулі тієї чи іншої форми. Використання цієї техніки дозволяє досягти в картині реального 3D-ефекту. Це дуже добре, що художники, які приїжджають до нас на фестиваль, мають свій власний впізнаваний стиль, в якому вони максимально розкриваються. Ми завжди готові надати майданчик майстрам своєї справи, щоб все більше цікавих муралів з'являлося на вулицях Харкова», - зазначив Андрій Пальваль.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини