Бригади альпіністів очищають дахи будинків від бурульок
06 грудня 2016 17:28 ЖКГ
Бригади альпіністів очищають дахи будинків від бурульок 1,5 тис. заявок на прибирання криги і бурульок з дахів будинків надійшло до Департаменту житлового господарства від харків'ян.

Про це сьогодні, 6 грудня, повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Він зазначив, що в місті працюють бригади альпіністів, які очищають карнизи від льоду. У день виконується 200-250 заявок.

«У пріоритеті у нас центральні вулиці, по яких ходять багато людей. Найбільш складні райони - це Київський і Шевченківський. Ми не тільки прибираємо наледь і бурульки, ми також огороджуємо небезпечні ділянки. Бригади працюють з ранку до вечора. До кінця тижня очікується потепління, тому ми закликаємо харків'ян бути обережними і не ходити під вікнами будинків», - зазначив Роман Нехорошков.

Він також повідомив, що бригади альпіністів Департаменту житлового господарства обслуговують будинки комунальної власності. А кооперативні будинки, будинки ОСББ, а також будівлі, які знаходяться в оренді або приватній власності, - очищати від льоду повинні балансоутримувачі. У разі, якщо вони цього не роблять, Департамент житлового господарства має право видати їм припис на прибирання криги. Штраф за недотримання Правил благоустрою міста передбачено в розмірі від 700 до 1300 грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини