Близько 600 харківських сімей скористалися «теплими кредитами» у 2017 році
19 січня 2018 12:26 Економіка
Близько 600 харківських сімей скористалися «теплими кредитами» у 2017 році 567 кредитів в рамках реалізації Програми часткового відшкодування фізичним особам міста Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження взяли жителі Харкова в 2017 році.

Як повідомили в Департаменті економіки та комунального майна, сума компенсації з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами на енергозбереження у 2017 році склала майже 500 тис. грн. Всього з березня по грудень 2017 року харків'яни взяли кредитів на суму 11,4 млн грн.

За інформацією банків, що беруть участь у програмі, гроші позичальники брали в основному на придбання вікон та балконних дверей, матеріалів для теплоізоляції зовнішніх стін, а також котлів і радіаторів.

Зазначимо, що оформити «теплий кредит» можна буде до 2020 року. Цього року на відшкодування відсотків за позиками з міського бюджету виділено 1,6 млн грн.

Нагадаємо, програма часткового відшкодування жителям Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження почала працювати з березня 2017 року. Міською радою підписано договори про взаємодію до 2020 року з «Укргазбанком», «Державним Ощадним банком України», «Державним експортно-імпортним банком України» та «ПриватБанком» про компенсацію харків'янам облікової ставки Нацбанку України. Дізнатися більш детальну інформацію про умови отримання кредитних коштів можна в самих банках. Обов'язкова умова - людина, яка оформлює кредит, повинна бути прописана у Харкові, при цьому вона може проживати як в багатоквартирному будинку, так і в приватному.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини