Близько 15 сімей зможуть отримати житло в Харкові за програмою молодіжного кредитування
22 квітня 2015 16:25 Економіка
Близько 15 сімей зможуть отримати житло в Харкові за програмою молодіжного кредитування Близько 15 харківських сімей зможуть отримати житло за програмою молодіжно-житлового кредитування в 2015 році.

Про це сьогодні, 22 квітня, на засіданні постійної комісії з промисловості, економічного розвитку і власності міськради повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

Він зазначив, що всіх учасників програми, можливо, очікує зростання цін на житло. На сьогодні - це 6 тис. 448 грн/кв. м, що не відповідає ринковій ціні. Вартість житла за програмою встановлює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, яке назве нову вартість в квітні і буде щоквартально її переглядати у зв'язку з коливаннями цін на ринку будівництва житла. Тому зараз харків'яни, які готові брати участь у програмі і підписати кредитні договори, чекають наказу міністерства.

Михайло Фатєєв також повідомив, що в 2015 році на реалізацію програми з міського бюджету виділено 5 млн грн, держава в цьому році на молодіжне кредитування коштів не передбачила. У квітні буде витрачений перший мільйон, і, залежно від виду квартир та їхньої площі, в нове житло, можливо, незабаром заселяться три родини. Михайло Фатєєв підкреслив, що програма буде реалізована незважаючи на зростання цін, і квартири отримають всі родини з реєстру Фонду молодіжно-житлового кредитування.

Зазначимо, що право на молодіжно-житлове кредитування мають сім'ї з молодих людей у віці до 35 років включно. За програмою надається кредит: для бездітних позичальників його надають із ставкою під 3% річних, сім'я з однією дитиною звільняється від сплати відсотків за користування кредитом. Якщо в сім'ї дві дитини, крім безпроцентного кредиту за рахунок бюджетних коштів погашається ще 25% зобов'язань за кредитами, з трьома і більше дітьми - погашається 50% зобов'язань за кредитами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини