Більше тисячі людей звернулися в лікарні після укусів кліщів
14 липня 2016 15:47 Суспільство
Більше тисячі людей звернулися в лікарні після укусів кліщів Близько 1,2 тис. осіб звернулися цього року у Харкові по медичну допомогу через укуси кліщів.

Про це сьогодні, 13 липня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила начальник відділу державного контролю над дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у місті Харкові Ірина Зубкова.

За її словами, було досліджено 219 витягнутих кліщів, з яких інфікування виявлено в 16% випадків. Також цього року було зареєстровано 19 випадків хвороби Лайма, або кліщового бореліозу.

«Запобіжні заходи під час відвідування парків, лісу, лісосмуг - закритий одяг і огляд на наявність кліщів через кожну годину-дві. Якщо виявили на собі кліща, необхідно звернутися в медустанову. Після цього, у випадку виявлення інфікованого кліща, вам можуть призначити профілактичне лікування антибіотиками. Результат захворювання багато в чому залежить від своєчасності і правильності постановки діагнозу. Несвоєчасна терапія може призвести до хронічної хвороби Лайма, яка завдає істотної шкоди здоров'ю аж до інвалідності», - повідомила Ірина Зубкова.

Також вона зазначила, що фахівці щорічно з травня проводять моніторинг місцевості. Кліщів поки не виявили в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького, парках «Юність», «Зустріч», «Перемога», «Зелений гай», в Жовтневому, Журавлівському і Олексіївському гідропарках.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини