Аварійну будівлю в центрі Харкова можуть знести
10 жовтня 2013 12:53
Аварійну будівлю в центрі Харкова можуть знести Аварійну будівлю по вул. Бажанова, 8 можуть знести.

Таку перспективу не виключив заступник директора КП «Жилкомсервіс» Олексій Богач, коментуючи ситуацію, що склалася з цим будинком, сьогодні, 10 жовтня, після засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Також про можливе знесення під час засідання комісії заявив головний архітектор області Михайло Рабинович. Він зазначив, що це можна буде зробити тільки після низки експертиз, оскільки будівля - пам'ятка архітектури місцевого значення.

Зазначимо, комісія розглянула питання про ситуацію, що склалася внаслідок часткового обвалу цього будинку і вирішила провести його технічне обстеження. Олексій Богач підкреслив, що аварійний стан будинку може привести до руйнування двох сусідніх житлових будинків по вул. Маршала Бажанова: №6, в якому проживають 20 чолоік, та №10, де живуть 45 мешканців.

За словами голови Адміністрації Київського району Неллі Казанжиєвої, балансоутримувачем будинку по вул. Бажанова, 8 є ПАТ «Акціонерний комерційний банк «Київ», який тривалий час не вживав заходів щодо належного утримання будинку, не проводив ремонтно-відновлювальних робіт. Будівля більше 20 років перебуває без консервації. В даний час стан будинку аварійний: у ньому сталося пошкодження і обвалення перекриттів, порушена цілісність будівельних конструкцій. Особливу стурбованість цей будинок викликає ще й тому, що він знаходиться в центрі міста з масовим рухом пішоходів. У 2011 році уламками фасадної стіни були травмовані жінка з неповнолітньою дочкою. За даним фактом прокуратурою Київського району була проведена відповідна перевірка. Крім того, поряд з будівлею розташовані університет міського господарства, психо-неврологічний диспансер, факультет фармацевтичного університету.

За словами Неллі Казанжиєвої, Адміністрація Київського району тричі письмово зверталася до керівництва банку-балансоутримувача про необхідність прийняття термінових заходів. В результаті звернень керівництво банку обмежилося установкою огорожі та навісу, який зараз також перебуває в аварійному стані.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини