Агентство «Moody's» підвищило рейтинги Харкова
21 листопада 2015 11:40 Економіка
Агентство «Moody's» підвищило рейтинги Харкова Міжнародне рейтингове агентство «Moody's Investors Service» підвищило рейтинги Харкова за глобальною шкалою в іноземній і національній валютах з рівня Са до Саа3, прогноз «стабільний».

Як повідомили в Департаменті економіки та комунального майна, підвищення рейтингу пов'язане з підвищенням кредитоспроможності України, яка безпосередньо впливає на рейтинги Харкова в зв'язку з його інституційним, фінансовим та економічним взаємозв'язком із центральним урядом.

У «Moody's» відзначають, що, незважаючи на адекватні фінансові показники, рейтинги Харкова обмежені значними системними ризиками, які відображені в рейтингах державних облігацій, а також тим, що місто недостатньо ізольоване від ринкових ризиків і не має достатньої фіскальної автономії, що не дозволяє рейтингу міста перевищити суверенний рейтинг.

У той же час Харків підтримує хороші фінансові показники. Валовий поточний баланс у 2014 році склав 8,7%, дефіцит - 4,4%. Боргова політика знаходить відображення в невисоких рівнях чистого прямого і непрямого боргу по відношенню до операційних доходів (2014 - 14,2%).

Стабільний прогноз рейтингу міста відображає стабільний прогноз рейтингу державних облігацій як міру системних ризиків, що відображають поточний баланс кредитних ризиків для України. Підвищення рейтингів Харкова можливе у випадку підвищення суверенних рейтингів.

На сьогоднішній день, за шкалою «Moody's», рейтинги Харкова за глобальною шкалою в іноземній і національній валютах знаходяться на одному рівні з суверенним рейтингом - Саа3, прогноз «стабільний».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини