Агентство «Fitch» підвищило рейтинги Харкова
19 листопада 2016 11:24 Економіка
Агентство «Fitch» підвищило рейтинги Харкова Рейтингове агентство «Fitch Ratings» підвищило рейтинги міста Харкова: довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах з рівня «CCC» до «B-» і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті з «C» до «В».

Про це повідомили в Департаменті економіки та комунального майна.

Також «Fitch» підтвердило національний довгостроковий рейтинг міста на рівні «A+(ukr)» і змінило прогноз по цьому рейтингу з «Негативного» на «Стабільний».

Підвищення рейтингів Харкова послідувало за підвищенням довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах 11 листопада 2016 року до рівня «B-», прогноз «Стабільний».

Перегляд прогнозу відображає очікування «Fitch» у плані стабілізації економічної кон'юнктури в країні з помірним відновленням ВВП України і зниженням інфляції, що має позитивно позначитися на економіці міста.

Як зазначили в агентстві, Харків - один з ключових наукових, промислових і культурних центрів країни. Економіка міста диверсифікована по галузях промисловості і видів послуг і підтримується за рахунок великої кількості компаній. Рейтинги Харкова стримуються суверенними рейтингами. Будь-яка дія з суверенних РДЕ України призведе до відповідної рейтингової дії щодо рейтингів міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини