Як співробітники «Теплових мереж» рятували систему опалення Харкова
19 травня 2022 11:28 ЖКГ
Як співробітники «Теплових мереж» рятували систему опалення Харкова З перших днів війни оператори котелень, слюсарі, зварювальники, водії та керівники КП «Харківські теплові мережі», ризикуючи життям, рятували систему опалення всього міста.

Зокрема, фахівці продовжували працювати у мікрорайоні «Горизонт», який зазнав чимало руйнувань. В результаті обстрілів було пошкоджено і одну з котелень, яка забезпечувала теплом 20 житлових будинків і школу.  Як розповів робітник ХТМ Михайло Мерзлікін, в адміністративній будівлі вибило усі вікна та знесло уламками паркан, а у самій котельній – пробило стелю. У розпал обстрілів працівникам доводилося ховатися під сходами.

За словами заступника начальника Індустріальної філії Олексія Брильова, через обстріли постійно відключалася електрика, котли потрібно було розпалювати по кілька разів на день. Попри це жінки-оператори до останнього залишалися на роботі та контролювали обладнання. 

Як зазначив заступник технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Олексій Лука, кожен співробітник ХТМ заслуговує на медаль, люди працювали у подвійній небезпеці: з одного боку - снаряди, а з іншого – складне обладнання під тиском, пар, газ та тонни води. Більше того, щоб автоматика не впливала на роботу, вони відключили усі запобіжники і фактично тримали систему вручну. 

«Робітники врятували все, що могли, і до останнього намагалися відновити тепло в оселях харків’ян. Зараз же теплоенергетики готуються до нового, дуже складного опалювального сезону. І понад усе їм потрібна моральна підтримка містян», - зазначили на підприємстві. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини