У Харківському метрополітені розповіли, як обслуговується рухомий склад
05 серпня 2021 12:23 Інфраструктура
У Харківському метрополітені розповіли, як обслуговується рухомий склад КП «Харківський метрополітен» щодня проводить технічне обслуговування рухомого складу для забезпечення безпеки пасажирів.

Як розповів начальник електродепо «Московське» Роман Пєхов, експлуатаційний парк депо становить 226 вагонів, які регулярно перевіряють. Так, щодня перед виходом на лінію кожен вагон проходить технічне обслуговування всього обладнання і тільки після цього допускається до роботи.

«Наприклад, при проведенні такого огляду на одному з вагонів депо виявили підозру на утворення тріщини рами візка. Вагон відправили в цех підйомного ремонту, і протягом декількох годин неспраність усунули. Техобслуговування вагонів - обов'язкова щоденна процедура, без якої транспорт до роботи не допускається. Безпека перевезення пасажирів - понад усе», - підкреслив начальник електродепо.

Також він зазначив, що щодня склади депо проходять через механічно-миючий комплекс, після чого всі салони поїздів миють і дезінфікують.

Довідка. Електродепо «Московське» - історично перше електродепо Харківського метрополітену, введено в експлуатацію 1975 року. Електродепо - структурний підрозділ метрополітену, надає послуги з перевезення населення і виконує виробничі, наукові та інші види діяльності. Обслуговує Холодногірсько-Заводську і Олексіївську лінії. Депо розташоване в районі Комунального шляхопроводу, з'єднується зі станцією «Турбоатом».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини