У Харкові приєдналися до глобальної екологічної акції
10 квітня 2021 17:49 Екологія
У Харкові приєдналися до глобальної екологічної акції У рамках глобальної екологічної акції «Greening of the Planet» сьогодні, 10 квітня, в сквері на площі Свободи висадили 20 сакур і 4 магнолії.

В акції взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, представники міської та обласної влади, а також дипломатичний корпус: посол Королівства Бельгія, консули Австрії, Чеської Республіки, Казахстану, Албанії та ін.

За словами Ігоря Терехова, озелененню в Харкові приділяється дуже велика увага не тільки під час екологічних акцій.

«Харків - це дуже зелене місто. Щороку ми висаджуємо багато дерев, а також квітів, які, до речі, самі вирощуємо. Ми озеленюємо наше місто, щоб воно ставало все красивішим. І місце, на якому ми сьогодні висаджуємо дерева, обрано не випадково. Торік на День міста ми відкрили тут сухий фонтан, повністю реконструювали сквер. Цього року до свята міста тут також з'являться цікаві локації. Ця сакура, яку ми сьогодні посадили, «приречена» зростати, цвісти і довго-довго радувати харків'ян», - сказав Ігор Терехов.

Він також подякував працівникам СКП «Харківзеленбуд» за сумлінну працю, зазначивши, що завдяки їм Харків таке гарне зелене місто.

Зазначимо, що акція «Greening of the Planet» є продовженням проєкту «Озеленення України», в рамках якого торік було висаджено 2 млн дерев за добу. Цього року, враховуючи екологічну ситуацію в світі, організатори залучили до озеленення близько 100 країн. У всьому світі сьогодні планують висадити 1 млн дерев.

Проєкт реалізується благодійним фондом «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерства закордонних справ та Державного агентства лісових ресурсів України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини