Група невідомих атакувала притулок для тварин, щоб забрати собаку
08 квітня 2019 14:27 Суспільство
Група невідомих атакувала притулок для тварин, щоб забрати собаку Конфлікт між співробітниками КП «Центр поводження з тваринами» і групою невідомих осіб стався на території підприємства.

Про це сьогодні, 8 квітня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила прес-секретар КП «ЦПТ» Наталія Суботівська.

За її словами, після обіду в суботу, 30 березня, у центр прийшла група з 14 осіб під приводом подивитися собаку. Як тільки вони зайшли на територію, то відразу вирушили в головний корпус у пошуках керівництва підприємства, але оскільки це був вихідний день, то нікого не знайшли.

«Після цього вони самостійно пройшли в зону притулку, де сторонні без наших співробітників не мають права перебувати. Кілька людей перелізли через паркан, стали там бродити і розбурхали всіх собак. Дві з них зчепилися в бійці, але нашому ветеринару не дозволили їх розняти. Згодом одна з них померла від втрати крові, інша - від серцевого нападу», - розповіла Наталія Суботівська.

Після цього невідомі проникли в зону карантину і забрали собаку, яку шукали.

У Центрі поводження з тваринами вважають, що атака на підприємство була спровокована, оскільки в соціальній мережі «Фейсбук», у групах зоозахисників, поширювалися відповідні провокаційні заклики.

Як повідомив начальник служби вилову бездомних тварин КП «ЦПТ» Ігор Стриженко, конфлікт мав передісторію. За його словами, почалося все із заяви жителів Холодногірського району, які просили відловити бездомних собак. Фахівці підприємства 29 березня виїхали на вул. Шрамка, 57 і зловили одну собаку. Вилову активно перешкоджала жінка, ймовірно, охоронець підприємства, яке розташоване в тому ж районі. Проте тварина була виловлена й доправлена в зону карантину притулку.

«До нас ніхто не дзвонив щодо даної собаки. Якби вони приїхали, як годиться, то ми б поспілкувалися і, швидше за все, повернули б їм тварину. Але ці люди вирішили силою забрати собаку, яка нібито була домашньою, хоча ми встановили, що вона все-таки була безпритульною», - зазначив начальник відділу прилаштування тварин КП «ЦПТ» Віктор Ліждвой.

За його словами, повернути домашню собаку, відловлену фахівцями центру, можна досить легко. Для цього потрібно надати документи на неї або ж будь-які фото. Також тварину можуть повернути, якщо собака поводиться з людьми, які прийшли за нею, як із господарями. При цьому заявникам необхідно оплатити витрати підприємства на вилов, доставку і перетримку тварини. За рік центр повернув власникам понад 700 таких тварин.

Як повідомила Наталія Суботівська, зараз цією справою займається Основ'янський відділ поліції, який встановлює факти і обставини події, а також причетних до цього осіб.

«Ми розуміємо, що частина людей була спровокована, вони діяли дуже емоційно, бо їм розповіли якусь страшну історію. І для багатьох це нормальна реакція - відразу бігти рятувати, робити добру справу. Але я звертаюся до харків'ян, щоб у майбутньому, коли відгукуєтеся на подібні заклики, ви поводилися обачно і обмірковували інформацію, яку вам надають. Вас штовхають на протиправні дії», - підкреслила Наталія Суботівська.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини